Italien vinder Eurovisionsfinalen

 

Foto: EBU/ Andres Putting

Det var italiensk rock, der hev flest seerstemmer hjem og dermed sikrede bandet ”Måneskin” den tredje italienske Eurovisionssejr.

Der var spænding til det sidste da stemmerne skulle deles ud i årets Eurovisionsfinale. Men med 380 stemmer fra seerne overhalede Italien Frankrig og Schweiz, og de to nabolande måtte derefter nøjes med hhv. 2. og 3. pladsen.

Island blev bedste nordiske land med en flot fjerdeplads. Finland fik en flot sjetteplads. Her kan det finske rockband Blind Channel prale af at de fik næstflest seerstemmer af alle. Sverige endte som nummer fjorten mens Norge måtte nøjes med en attende plads.

Det italienske vinderband har et dansk islæt. Her spiller Victoria De Angelis bas. Hun har danske aner, da hendes mor er dansk. Og derfor kan Victoria også formulere sig på perfekt dansk. Så selvom Danmark ikke nåede finalen med Fyr og Flamme kan vi godt bryste os af at have en lille andel i den italienske sejr.

De danske seere var igen i år ikke i tvivl om at de danske toppoint skulle fordeles blandt vore nordiske brødre. Island fik vores tolv point, mens den danske ti’er gik til Sverige. Norge og Finland fik henholdsvis vores otte og syv point.

 

Meget mere om Eurovision Song Contest finder du her.

Læs også: ØV ØV ØV Fyr og Flamme blev en fuser