Dansk HOMO-HistorieKULTUR

Store ændringer i Copenhagen 2021

Kanaltur under Copenhagen Pride Week.
Foto: Tobias Jørgensen // GetzCool Media

Arrangørerne af WorldPride og EuroGames melder om betydelige ændringer i begivenhederne, der finder sted fra 12.-22. august. Ændringerne kommer, efter at den danske regering har udvidet de begrænsninger, der vil være på plads i august.

Mest markant så annulleres WorldPride Parade, som ellers skulle finde sted lørdag den 21. august. Den bliver erstattet af et antal aktivismestyrede ‘Protest Walks’, der vil finde sted flere gange under arrangementet. Disse vil være mindre protester end paraden for at overholde gældende begrænsninger. Ruterne vil blive annonceret senere.

Den velkendte Pride-scene på Københavns Rådhusplads bliver erstattes af et mindre område i en park, hvor 5.000 siddende gæster kan nyde koncerter, der live-streames fra et mindre indendørs koncertsted.

Spredt over hele byen vil arrangementet overtage flere mindre områder, hvor op til 500 mennesker kan samles, ligesom 50 kulturelle partnere vil have begivenheder i hele København.

 

Antal besøgende

Copenhagen 2021 havde oprindeligt forventet at tiltrække op til en million besøgende til begivenheder i løbet af WorldPride og EuroGames. Men internationale rejsebegrænsninger kombineret med nogles modvilje mod at deltage i begivenheder betyder, at der bliver skruet ned for forventningerne.

”Vi forventer stadig, at omkring 250.000 mennesker deltager i løbet af de ti dage med begivenheder, og vi forventer, at op til halvdelen af disse besøgende kommer fra udlandet. I øjeblikket tror vi, at dette i vid udstrækning vil være europæiske/Schengen-besøgende, men vi håber, at nogle vil være i stand til at rejse uden for Europa,” siger Steve Taylor, der er direktør for kommunikation og marketing hos Copenhagen2021 til Out&About.

”Vi har nu over 1.000 atleter tilmeldt EuroGames, de fleste kommer fra flere lande i Europa. Så vi tror, at EuroGames helt sikkert også vil tiltrække et publikum uden for Danmark og Sverige, men vi ved, at WorldPride, menneskerettighederne og andre aktiviteter også vækker interesse fra udlandet,” siger Steve Taylor.

 

Vaccine donationer

– Andre store sportsbegivenheder bliver afholdt på trods af corona-restriktionerne. Har Copenhagen 2021 forsøgt på noget lignende for de 29 sportsbegivenheder, der er planlagt, såsom at få doneret vacciner til deltagerne?

”Desværre har vi ikke mulighed for at skaffe eller donere vacciner til deltagerne. Dem, som ikke er vaccineret, kan tage hurtigtest, som også er til tilgængelige for ikke-fastboende. Og fordi det er sportsevents, er de ikke underlagt de mere strikse COVID-19-restriktioner, som gælder for eksempel kulturelle events,” svarer Steve Tayler på Out&Abouts spørgsmål.

Benjamin Hansen.
Foto: Copenhagen 2021

Administrerende direktør for København 2021, Benjamin Hansen, udtaler i pressemeddelelsen:

”Efter fem års planlægning er vi selvfølgelig skuffede over at skulle træffe beslutningen om at reducere nogle af vores begivenheder. Men alles sikkerhed skal være vores højeste prioritet, og vi har arbejdet med vores sikkerhedsfirma, RF Experience, for at skabe en meningsfuld og sikker WorldPride- og EuroGames-oplevelse for alle.”

”På trods af de nye planer så er vi glade for, at vi ikke har været nødsaget til at annullere nogen af ​​vores begivenheder helt. Vi ser stadig frem til 29 EuroGames-sportsturneringer, snesevis af kulturelle begivenheder og et menneskerettighedsforum, der vil skabe en langvarig arv for København 2021,”slutter Benjamin Hansen.

 

Begivenheder i Malmø

Copenhagen 2021’s begivenheder i Malmø påvirkes ikke af denne meddelelse, da arrangørerne afventer en beslutning truffet af den svenske regering. Flere WorldPride-begivenheder i Malmø er allerede flyttet til alternative spillesteder.

 

Se de fuldstændige detaljer om de reviderede planer for Copenhagen 2021 her.

Begivenhederne for Copenhagen 2021 planlægges fortsat, og information om pandemiske restriktioner kan findes her.

Læs også: Udstilling med LGBT+ personers bryllupsbilleder