KULTUR

Boy George udstiller atter i København

Galleri Oxholm viser for tiden udstillingen “Red, Gold & Scream”, med værker af pop-ikonet Boy George.
Foto: Dean Stockings

80’erne er tilbage! I hvert fald er Boy George, et af 80’ernes pop-idoler igen på besøg i København med sin kunst. Den kan vel ikke betegnes som pop-kunst, men alligevel er rigeligt poppet.

Den androgyne popsanger Boy George er atter fremme i offentligheden – denne gang ikke med sin musik, men med sin billedkunst. Og Galleri Oxholm har for anden gang lagt sig ned for det tidligere ikon og lagt lokaler til hans kunstværker med den poppede titel “Red, Gold and Scream” (lånt fra en af hans sange i en lidt ændret farve), der rummer en blanding af street-art og afrikansk inspirerede masker. I det års tid, der er gået, siden den gamle dreng sidst besøgte kongeriget for at udstille, er der ikke sket meget i hans kunstneriske udvikling. Desværre.

Kun for millionærer

Det er ikke den helt store kunstneriske værdi, der bliver udstillet hos Oxholm. Alligevel hedder det sig, at Boy George’s skilderier sælger for millioner. Man kan aldrig vide, hvordan relationen er mellem den offentlige pris og så det, værkerne til slut bliver solgt for. Ej heller ved man, hvor mange styks, der rent faktisk finder en ny ejer. Men man kan være sikker på, at hvis den kunstneriske værdi og den store indtjening var soleklar, ja så havde poppedrengen nok fundet et dansk – eller New York’sk – galleri med et lidt mere international profil end Oxholm.

Location, location, name!

Hvor galleriet på Frederiksberg ikke har den bedste placering på vej op ad Valby Bakke, så har kunstneren i det mindste et kendt navn. Men at sælge ham til kunstkendere er nok alligevel op ad bakke – i første gear. Efter eget udsagn bliver hans billeder lavet ud fra en intuitiv proces, der indbefatter maling, stof, pailletter, perler – og andet godt fra hobbybutikken – alt efter den umiddelbare inspirations forgodtbefindende. En blind ko kan vel også ramme bull’s eye, og der er da også nogle værker, der er bedre end andre. Men det er navnet, man køber, og det kan vel også være godt nok. Såfremt Madonna begyndte at male, skulle hun nok få sin kunst afsat ret hurtigt. Hun har også været i stand til at værne om sit navn i årtier. Havde Boy George lidt mere af popdronningens business-flair, ville det nok gå lidt bedre med Poppedrengens pop-up-kunst.

Udstilling:’Red, Gold & Scream’ ved Boy George. Udstillingssted: Galleri Oxholm, Pile Allé 25, 2000 Frederiksberg, tirsdag til fredag 11-16, lørdag 11-14, indtil 15. juli 2023.

Du finder Galleri Oxholm her.

Læs også: Arven er årets forestilling