Boy George – fra vinyl til canvas

Boy George udstiller for første gang i Danmark.
Foto: Dean Stockings

80’ernes popstjerne er blevet kunstmaler

Anne Linnet gjorde det, Lars H.U.G. gjorde det, og nu har Boy George også gjort det; taget springet fra den musikalske kunst over i billedkunsten. Mange kreative mennesker har evner inden for flere områder og ynder at prøve kræfter med en anden genre end den, de er slået igennem på. Det er ikke altid en god idé.

Culture Club

Boy George er kendt af mange som forsangeren i det ikoniske 80’er band, Culture Club, hvor han var en af branchens mest markante og genkendelige figurer med full-face make-up, lange, sorte fletninger og sort hat. Dertil føjede han store, farverige gevandter og var i det hele taget en foregangsmand inden for de meget senere gender-bender trend. Han fortjener bestemt sin plads i homo-leksikonet.

Mexican Wave af Boy George

Farve-eksplosion

Siden 2019 har han så prøvet kræfter med lærredet og udstiller for første gang i Danmark hos Galleri Oxholm på Frederiksberg med udstillingen ’Icons and Aliens’. Her nøjes han ikke med at bruge maling, men iblander perler, pailletter og stof i et væld af farver som en anden karma kamæleon.

Stilen er Street med en smule inspiration fra afrikanske masker og sammensyede tøjdukker. I enkelte værker kunne man få den tanke, at der er hentet positiv inspiration fra Jean-Michel Basquiat, men den holder ikke vand, og hele udtrykket virker mere som noget, der blev lanceret for en dekade siden. Vel nok det mest vellykkede værk er et malet selvportræt fra Culture Clubs velmagtsdage.

Hvo intet vover

Man må give den 61-årige musiker, at han ikke er bange for at prøve noget nyt. Og det skal han have ros for. Han er heller ikke tøvende over for at blande materialer med fare for at ende i et udtryk, der ligger tæt op ad aftenskole kunst. Desværre ender helhedsindtrykket i en udstilling, der ikke kan imponere et garvet kunst-publikum, men er man (stadig) til Street kunst og samtidig glad for alle regnbuens farver, så vil man nok nyde udstillingen på Pile Allé. Og selv om det ikke er stor kunst, så er der her mulighed for at erhverve sig et værk af en stor personlighed, der ikke vil blive glemt lige med det samme.

Kunstner: Boy George. Udstillingssted: Galleri Oxholm, Pile Allé 25, 2000 Frederiksberg. Udstillingen kan ses frem til den 4. juni 2022 (tirsdag til fredag 11-16, lørdag 11-14).

Mere om Galleri Oxholm her.

Læs også: Første sorte LGBT+ kvinde bliver cheftalskvinde for det Hvide Hus