KULTUR

Boy George udstiller i København

Boy George udstiller for første gang i Danmark.
Foto: Dean Stockings

Den britiske multikunstner BOY GEORGE, er nok bedst kendt for sin utrolige karriere som forsanger i det ikoniske band, Culture Club. Nu viser det britiske ikon helt nye sider af sit talent, når han udstiller sine billeder på Galleri Oxholm.

BOY GEORGE præsenterede første gang offentligheden for sin billedkunst i november 2019 ved en kritikerrost soloudstilling i Monaco. Det er denne udstilling, der nu rejser rundt i verden stærkt forsinket af de sidste to års Covid restriktioner.

Soloudstillingen Aliens & Icons, der fra den 30. april kan ses på Galleri Oxholm i København vil indbefatte malerier og serigrafier af en sprudlende og farvestrålende kunstner, hvis kunstneriske udtryk og farvebrug vækker indtryk, og som ikonets musik, transcenderer alder, race, hudfarve, nationalitet og religion.

Boy George og Culture Club

Den britiske multikunstner George O’Dowd, nok bedre kendt som BOY GEORGE, er født i 1961. Han fik sit internationale gennembrud som forsanger og sangskriver i det ikoniske band Culture Club i 1982. Her optrådte bandet første gang i Top of the Pops og blev omgående talk of town. Op gennem 80´erne stod Culture Club bag nogen af de mest iørefaldende hits som “Karma Chameleon”, “Time” og “Do You Really Want to Hurt Me”. Frem til i dag har bandet solgt over 150 millioner singler og albums. Senest Culture Club gæstede Danmark var i 2019, hvor bandet gav en forrygende koncert i Vejle.

“Det er med stor glæde, at det er lykkedes os at overtale BOY GEORGE og hans kurator til at udstille i Galleri Oxholm i København. Jeg tilhører den generation, som selv er vokset op med lyden af Culture Club og med popmusikken som bagtæppe. Det er interessant at han nu træder i karakter som en iøjnefaldende dygtig og spændende billedkunster. Han rammer som person og med sin kunst på mange måder det der igennem de sidste 10 år, har været galleriets stil. Det larmende, skæve og grænsesøgende provokerende, skriver gallerist Kim Jørgensen, Galleri Oxholm i en pressemeddelse.

 

Mexican Wave af Boy George

 

Udstillingen BOY GEORGE ALIENS & ICONS kan opleves på Galleri Oxholm, Pile Alle 25 i København i perioden fra 30. april – 4. juni 2022.

Læs også: Queer kunst på Jailhouse