Bar røv og dansk skuffelse

Sikkerheden fejlede under sidste års vinder, Jamalas, pausenummer, og en ukrainsk fan iført et australsk flag hoppede på scenen og viste røv til flere hundred millioner tv-seere verden over. – Årets Eurovision er dermed blandt de mest homovenlige nogensinde.
Foto: Screendump

Det blev til en noget skuffende tyvende plads for Danmark ved årets Eurovision i Kiev. Salvador Sobral henter overbevisende Portugals første sejr med sangen “Amar Pelos Dois”.

På trods af en fornem dansk indsats, der selv gav genklang hos engelske BBC, der i høje toner roste Anja for at ramme lige i hjertekuglen, rakte det til slut kun til en lidt skuffende tyvendeplads med 77 stemmer.

Portugisiske Salvador Sobral med trofæet. Han vandt en suveræn sej med vindernummeret ‘Amar pelos dois’.
Foto: Andreas Putting / Eurovision TV

Vi lagde ellers godt fra land. Allerede fra starten var der masser af hotte fyre på scenen, da israelske Imri i sin gennemsigtige sorte tanktop, der på ingen måde skjulte sangerens veltrænede krop, skød årets Eurovisionfinale i gang.

Også Grækenland bød på masser af nøgen mandeerotik tilsat soppebassin.

Spaniens sanger Manel Navarro satte også alt på et bræt. Han udtalte før aftenens finale udtalt, at han ville smide alle kludene på forsiden af et homo-magasin, hvis han vandt. Det sker så desværre ikke for han endte på en suveræn sidsteplads.

Mens Europas stemmer blev talt op, benyttede en ukrainsk fan lejligheden til at vise sine bare ende til hele verden, da han kåd sprang op på scenen til sidste års vinder Jamala, trak sine bukser ned og flashede sine baller. Han blev dog efterfølgende hurtigt gelejdet ud af salen af sikkerhedsvagterne.

Den opmærksomme seer har sikkert opdaget, at det danske postkort var optaget foran homobarerne i Studiestræde i København. Om det var en skjult hilsen til Ruslands homofobiske lovgivning forlyder der intet om.

Anja Nissen måtte efter finalen lige sunde sig lidt ovenpå det for hende skuffende resultat. Et resultat, der på ingen måde matcher hendes konkurrencegen.

Mere end en 20. plads blev det desværre ikke til for Anja.
Foto: Frank Holm

”Jeg gjorde det bedste, jeg kunne – føler jeg gav mig 100 procent. Men jeg er da klart skuffet. Støtten fra Danmark har dog været helt vild, folk har virkelig bakket op om mig og sangen, og jeg vil se tilbage på denne oplevelse som noget meget positivt”, lyder det fra Anja, da hun møder Out & About.

Nu gælder det så hendes nye EP. En EP Anja udgav under Eurovision-ugerne i Kiev. Men allerførst glæder hun sig bare til et langt varmt bad, men også en indbydelse på at drikke champagne sammen med svenskerne trækker, afslører Anja med et smil.

Også den danske kommentator Ole Tøpholm er skuffet.

”Jeg havde helt klart sat næsen op efter mere. Men jeg ser det ikke et fravalg af Anja. Sangen var bare ikke til mere”, udtaler Ole Tøpholm.

Næste år triller hele Eurovision-karavanen så til Portugal, som for første gang i de 49 år landet har deltaget, nu skal arrangere verdens største sangkonkurrence.

 

Læs også: Østeuropa får en bredside ”homo” i Eurovisionfinalen

Se også: Alle tiders Anja! Dansk-australier vinder Melodi Grand Prix