Romantiske Anja: Kærlighed er kærlighed

Anja synger som nummer otte ved den anden semifinale.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Anja synger som nummer ni i den anden semifinale ved Eurovision Song Contest i Ukraine.

Med hele 64 procent af stemmerne hentede den 21-årige dansk-australske sangerinde Anja Nissen sejren hjem ved det danske Melodi Grand Prix i februar. Nu skal hun så skaffe Danmark en af de eftertragtede finalepladser, efter det de sidste par år ikke har rakt til mere end en bundplacering i semifinalerne.

Ved Eurovision Song Contest i den ukrainske hovedstad, Kiev, skal Anja på scenen som nummer ni i den anden semifinale, torsdag den 11. maj.

Mere selvsikker

Danskerne stiftede for alvor bekendtskab med Anja Nissen, da hun i 2016 blev nummer to ved det danske Melodi Grand Prix med sangen ‘Never Alone’, der var skrevet af den tidligere danske eurovision-vinder Emmelie de Forest.

I år var det en mere selvsikker sangerinde, der atter engang sagde ja til stille op i Melodi Grand Prix og modtage folkets dom. For denne gang har Anja, som hun nu kun kalder sig selv, været medkomponist på bidraget ‘Where I am’.

I øvrigt første gang hun udgiver en af sine egne sange. En sang, der handler om at finde sig selv, være åben og stolt over den man er.

Født i Australien

Anja Nissen er født og opvokset Down Under, i den australske millionby Sydney. Begge hendes forældre er dog pæredanske, og i dag bor hun skiftevis i Danmark og Australien.

”Det sidste år har været både hårdt og lærerigt for mig. Jeg synes, jeg har fundet mit ståsted som sangerinde nu,” fortæller den 21-årige Anja, da vi møder hende midt i de sidste forberedelser.

”Jeg synes selv, jeg har flyttet mig meget som kunstner. Det har givet mig en helt ny styrke og erfaring,” uddyber hun.

Glad for hun ikke vandt

Når Anja ser tilbage på sidste års Grand Prix-debut, bliver hun mere og mere glad for, at hun ikke vandt allerede der.

”Jeg tror simpelthen ikke, jeg var helt klar endnu til at påtage mig opgave,” lyder det ærligt fra hende.

”Det at jeg bor henholdsvis i Danmark og Australien har helt sikkert også været med til at udvikle mig som kunstner.”

”Når jeg er i Danmark, savner jeg det gode vejr, mine venner og den australske natur. Og omvendt savner jeg hyggen, de skiftende årstider og den danske kultur, hvor folk er så er afslappede.”

En glad Anja der netop har vundet det danske Melodi Grand Prix i februar.
Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Kærlighed er kærlighed

I Australien er homoægteskaber stadig forbudt, på trods af adskillige lovforslag i parlamentet om at give par af samme køn mulighed for at blive gift på lige fod med heteroseksuelle par.
Når talen falder på den til tider heftige debat om homovielser i Australien, er der ingen tvivl at spore hos Anja.

”Jeg synes, det er utroligt smalsynet ikke at give alle mulighed for at kunne gifte sig med den, de elsker.”

”Kærlighed er kærlighed,” lyder det bestemt fra sangerinden, der for alvor slog sit navn fast Down Under, da hun i 2014 vandt den australske udgave af The Voice, med will.i.am fra Black Eyed Peas som mentor.

Konkurrenter gør indtryk

Forberedelserne til Kiev har længe kørt i højeste gear.

”Selvfølgelig har jeg haft mange overvejelser omkring showet. Men er egentlig kommet frem til at, showet kommer til at ligge tæt op af det, danskerne allerede oplevede ved den danske finale. Jeg synes, det passer til sangen. Så kjolen bliver sikkert også den samme. Den er jeg helt vild med,” fortæller Anja.

Anja har da også fundet tid til at lytte lidt på konkurrenterne. Her er det især sangene fra Schweiz og Belgien, der gør indtryk.

”Sange jeg godt kunne finde på at hente til min playliste,” lyder det fra den danske repræsentant.

Efter Eurovision

Efter Eurovision vil Anja gerne udgive et album med egne numre.

”Jeg har faktisk allerede numre nok til et album. Det handler for mig om at finde den rette blanding af sange på det rette tidspunkt,” fortæller hun.

Her kunne der sagtens blive plads til en duet med danske Christopher. Han er en af de sangere, Anja gerne vil samarbejde med.

”Han har en rigtig god stemme, og så ser han supersød ud,” lyder det ærligt fra Anja.

”Men hvis jeg skulle udgive noget nu, ville jeg helt sikkert satse på sange som Eurovisionfans ville kunne lide.”

 

Læs også: Bar røv og dansk skuffelse