KULTUR

København sætter alle sejl ved World OutGames 2017

Det stolte skib George Stage lægger til i Miami, og er en del af et danske program ved World OutGames.
Foto: George Stage / Facebook

København er Partner OutCity ved World Outgames 2017 i Miami, og indtager byen med 50 atleter og et stort kulturelt program.

Floridas største by, Miami, er vært for World Outgames 2017, der ligger fra 26. maj til 4. juni. Her er København med som Partner OutCity.

”Hele idéen med partnerbyer ved World Outgames fødtes, da København var vært i 2009 og valgte at indbyde seks byer, der kom til København og præsenterede forskelligt kultur fra deres by,” siger Lars Henriksen, forperson i Copenhagen Pride.

”I World Outgames synes man, det var så god en idé, at man valgte at tage det videre til World Outgames i Antwerpen 2013 og Miami her i 2017. Og da København nu står i budprocessen om at få World Pride 2021, syntes Københavns Kommune, det var en god idé at understøtte denne budproces ved, at København tager med som by og bidrager til Miamis event.”

Kulturelt program

I Miami præsenterer København et omfattende kulturelt program sammensat af Simon Witzansky.

”Jeg har sat et hold sammen af performere, DJ’s, musikere og dragqueens, som tilsammen kommer til at udgøre det kunstneriske billede af den danske delegation,” fortæller Simon Witzansky.

Brian Rice.
Foto: Lone Israelsen

Sangeren Bryan Rice er med som et af hovednavnene, og DJ-programmet består af Ashibah, Micki Borneland, Entree, Tonny Liljenberg og Simon Witzansky selv. Dragsene er Tinus de Schunard, Megan Moore, Di Di Cancerella og Harley Quinn, og Michiel Tange van Leeuwen og Peter Rude Torp performer.

”Vi har 16 timers scenetid, vi skal besætte, samt en del af åbne- og lukkeceremonien, to receptioner og en stor fest,” siger Lars Henriksen.

Joe & the Booze

En vigtig samarbejdspartner for det danske kulturfremstød er Joe & the Juice, som åbner to juicebarer i Miami.

”Mange af deres juicere er selv homoer, og i USA brander de sig som LGBT-friendly og med en queer-vinkel. Derfor er det er sjovt at lege med dem,” siger Simon Witzansky.

”Vi laver en pop-op-juice-bar nede på stranden ved Lummus Park, hvor også de store scener og Copenhagen Village rykker ind. Og vi laver også en stor fest med Joe & the Juice, som i denne anledning blander alkohol i juicerne. Derfor kommer festen til at hedde Joe & the Booze,” ler Simon Witzansky.

Copenhagen Village får til huse på Miami Beach.
Foto: PR

Skoleskibet lægger til

Under World Outgames lægger skoleskibet Georg Stage til i Miami med deres elevhold bestående af 17-25-årige drenge og piger.

Dermed viser vi, at i Danmark er LGBT integreret med alt muligt. Det at man har en dansk ungdomsuddannelse, gør ikke, at man har nogen som helst angst over for at deltage i et LGBT-arrangement. Faktisk var de på med det samme, da vi foreslog det,” siger Lars Henriksen.

Georg Stage holder åbent skib under World Outgames, og elevholdet bliver en del af den danske delegation ved åbningsceremoniens indmarch. Skoleskibet bliver også stedet for den VIP-reception, som København holder i Miami.

Ashibah.
Foto: PR

Bred politisk opbakning

På Københavns Rådhus er der bred opbakning omkring kulturfremstødet i Miami, og den homoseksuelle, radikale borgerrepræsentant, Tommy Petersen, deltager selv i Miami.

”Deltagelsen i World Ougames i Miami er en del af den bevilling, som Happy Copenhagen fik i 2015. Vi promoverer København som en by, der engagerer sig internationalt. Og en added benefit er selvfølgelig, at vi også kan promovere København over for dem, der skal stemme om værtsskabet for WorldPride 2021,” siger Lars Henriksen.

Værtsbyen for WorldPride 2021 udpeges af organisationen InterPride, der også er til stede ved World Outgames i Miami.

World Outgames afholdes i Miami den 26. maj til 4. juni. Ligesom i København 2009 består World Outgames i Miami både af sportsstævner, en kulturfestival  og en menneskerettighedskonference. Omkring 50 danske sportsfolk fra Pan Idræt har tilmeldt sig World Outgames. Læs mere på outgames.org.

 

Læs også: Dansk kulturdelegation trodser aflysning i World OutGames