KULTUR

AXGIL GayGalla ændrer navn og ser mod udlandet

Stine Bruun og Martin Knudsen var værter på AXGIL GayGalla i 2016. De er de også i 2017 selvom showet ændrer navn til Danish Rainbow Awards AXGIL.
Foto: Lone Israelsen

Den store danske LGBT-Award, AXGIL GayGalla, ændrer navn og ser mod udlandet for at brande Danmark som LGBTQ-foregangsland.

AXGIL GayGalla er blevet en af de store begivenheder i det danske LGBTQ-miljø, og det er hvert år ventet med spænding hvem der modtager de forskellige priser.

Men nye tider er på vej. Udover nyt navn vil arrangørerne rette blikket mod udlandet, og brande Danmark og danske værdier.

Vil påvirke debatten i udlandet

”Vi er glade for at leve i et land hvor lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner har samme rettigheder, som alle andre i samfundet og at der i samfundet også er plads til at vi leve, sådan som vi er.”

”I mange andre lande har LGBT-personer ikke samme menneskerettigheder, som vi har her i landet. Vi skal ikke længere væk en til nogle af vores nabolande, for at se, hvordan LBGT-personer undertrykkes og i nogle lande ligefrem forfølges på grund af deres seksualitet,” fortæller Jan Kjær, som er direktør i de der nu hedder Danish Rainbow Awards AXGIL.

Danish Rainbow Awards AXGIL fejrer mangfoldigheden og vil udbrede den

”Formålet med Danish Rainbow Awards AXGIL er at samle penge ind, så vi – i de lande, hvor LGBT-personer undertrykkes – kan fortælle om, hvordan vi i Danmark har stort udbytte af at inkludere LGBT-personer i alle dele af samfundet.”

”Vi vil i den lokale presse i de pågældende lande påvirke debatten om LGBT-rettigheder ved at fortælle om vores danske erfaringer og om hvordan LGBT-miljøet i Danmark er med til at gøre en positiv forskel i det samfund, som vi er en del af,” uddyber Jan Kjær.

Danish Rainbow Awards AXGIL fejrer mangfoldigheden, ytringsfriheden og retten til at leve, sådan som vi er. Priserne uddeles til personer, organisationer og virksomheder, som gør en forskel i LGBT-miljøet i Danmark.