KULTUR

AXGIL-award vindes med én stemme

Årets AXGIL-statuette 2018.
Foto: Thomas Rosendal

Det blev den tætteste afstemning i Danish Rainbow Awards – AXGILs historie. Én af AXGL-priserne vindes med absolut mindst mulige margin.

Der bliver slået rekorder i Danish Rainbow Awards – AXGILs 10-års jubilæumssæson. Hele 16 priser skal uddeles, og afstemningen blandt Out & Abouts sluttede søndag. Sekunder efter lå den elektroniske optælling klar, og den viste et helt særligt resultat i en af de tre kategorier, som afgøres udelukkende ved læserafstemningen og uden jurystemmer.

”Barprisen blev vundet med én stemme, og bare en halv time tidligere lå vinderen som nummer to med tre stemmer op til den daværende nummer et”, fortæller Out & Abouts webredaktør Brian Kjær Capkan, som har overvåget afstemningen på oaonline.dk.

Han kan også fortælle, at antallet af afgivne stemmer slår sidste års rekord. 5.836 har stemt, hvilket er 72 procent flere end i 2018.

”Det er et flot tal, og en stigning på 72 procent siger lidt om, hvor mange ressourcer vi i år har lagt i fortællingen om Danish Rainbow Awards – AXGIL”, tilføjer webredaktøren der også kan fortælle, at aktivistprisen fra læsernes side sluttede med en margin på blot tre stemmer. Med juryens stemmer lagt oven i er den endelige vinder fundet, og i dette tilfælde var både læsere og juryen enige om hvem vinderen skulle være.

Kun i kategorien ”Årets fest” var der ikke enighed mellem læsere og jury, og pointfordelingen gjorde, at juryens favorit blev samlet vinder af AXGIL-prisen.

Hvem der ender med at modtage AXGIL-statuetten i de enkelte kategorier, afsløres i Cirkusbygningen onsdag aften, hvor Danish Rainbow Awards – AXGIL finder sted.

 

Læs også: AXGIL åbnet med hyldesttale

Se også: Danish Rainbow Awards