Monique: ”Det bliver en smule pompøst”

”På scenen er jeg som en fisk i vandet. Jeg elsker at give kærlighed gennem musikken. Og det gør ikke noget, det bliver en smule pompøst. Vær forberedt på det!”
Foto: Elona Sjøgren

Monique optræder ved Danish Rainbow Awards AXGIL, den 8. februar i Cirkusbygningen i København.

“Da de spurgte, kunne jeg ikke sige nej. I min filosofi er der ingen af os, der kan være helt frie, så længe andre ikke er det,” siger Monique til Out & About.

”Kærlighed er for alle. Det skal ikke være sådan, at man ikke kan vise sin kærlighed offentligt, blot fordi den er rettet mod en af det samme køn. Vi lever ret frit her i Danmark, men vi må ikke glemme, at det ikke er sådan de fleste andre steder i verden.”

En smule pompøst

Fem soloalbums har Monique på diskografien, og som sangerinde er hun kendt for musikstilarter som pop, disco, soul r&b og gospel. Til hendes optræden ved LGBTQ-prisuddelingsfesten i Cirkusbygningen den 8. februar kan publikum godt forvente, at hun giver den gas:

”På scenen er jeg som en fisk i vandet. Jeg elsker at give kærlighed gennem musikken. Og det gør ikke noget, det bliver en smule pompøst. Vær forberedt på det!” siger den kendte sangerinde til Out & About.

En app for børn

I sin karriere har Monique også gjort sig bemærket på de skrå brædder, været talkshowvært på TV og sunget VM-sangen ‘Danmarks seje tøser’ sammen med det danske kvindelandshold i fodbold.

Men hun er også kendt og elsket blandt børn.

”Jeg har desværre ikke selv kunnet få børn, så det er en stor glæde for mig at være sammen med andres børn.”

Sidste år udsendte hun børne-appen ‘Moniques verden’.

”På appen har jeg indspillet mange af de mest kendte og elskede børnesange, heriblandt det største hit, ‘Tangokat’. Og så læser jeg eventyr op og fortæller om donorbørn, regnbuefamilier og børn i andre former for familier.”

 

Læs også: Kronprinsesse Mary til Danish Rainbow Awards 2019