KULTUR

Homoseksuel vært griller Donald Trump

Anderson Cooper insisterede på svar fra Donald Trump til Trumps irritation.
Foto: YouTube / screendump

Anderson Cooper fra CNN skrev søndag nat historie som den første åbne homoseksuelle moderator i en amerikansk debat mellem to præsidentkandidater. Valget af Anderson Cooper passede absolut ikke Donald Trump.

Anderson Cooper delte opgaven med Martha Radditz fra ABC News, og de gik til kandidaterne Trump og Clinton, og pressede dem i flere tilfælde til at uddybe deres svar, eller holde sig til det relevante emne i en ofte hadefuld debat.

Et af de mere bemærkelsesværdige slag stod mellem Anderson Cooper og Donald Trump, og omhandlede de 11 år gamle lydoptagelser, hvor man kan høre Donald Trump prale med hvordan han let kommer i trusserne på kvinder fordi han er kendt. Lydoptagelserne har udløst overvældende kritik af Trump.

“Du praler med at du har forulempet kvinder seksuelt, forstår du det?” Spørger Cooper på det tidspunkt i debatten. Da Trump afviser alvoren i optagelserne og kaldet der ”skurvognssnak” spørger Cooper igen:

”Har du nogensinde gjort det?” Efter at være spurgt tre gange svarer Trumpe endelig, at det har han ikke.

Trump sagde i september på Fox News, at han var ked af, at Cooper var udvalgt som moderator til debatten:

“Jeg er ikke tilfreds med Anderson Cooper, for jeg synes han behandler mig uretfærdigt på CNN. Jeg synes han er meget unfair på CNN. Jeg synes CNN… de kalder det for Clinton News Network, og det er derfor meningsmålingerne ikke er så gode.”

Cooper og Radditz har fået ros for at stille skarpe spørgsmål i debatten, og holde bedre styr på de to kombattanter end det var tilfældet i den første debat mellem Trump og Clinton, samt i debatten mellem de to vicepræsidentkandidater Mike Pence (R) og Tim Kaine (D).

Se klippet fra CNN herunder.

 

Læs også: Hillary i skarp kritik af Trumps LGBT-politik

Se også: Verdenskendt tv-vært: Jeg er bøsse