Dansk HOMO-HistorieKULTUR

WorldPride og EuroGames er nu i gang

Copenhagen Pride 2018.
Foto: Tobias Jørgensen

Efter mere end seks års planlægning er verdens mest betydningsfulde LGBT+ begivenhed i 2021 skudt i gang i København og Malmø.

På trods af udfordringerne på grund af corona-pandemien er det alligevel lykkedes arrangørerne at sammensætte et imponerende program – med mere end 1.000 begivenheder, der spænder over sport, menneskerettigheder, kultur og pride gennem de 11 dage, hvor Copenhagen 2021 finder sted.

Tusinder af internationale besøgende vil slutte sig til danskere og svenskere i en global fejring af ligestilling og mangfoldighed.

 

Det sker:

  • HKH Kronprinsesse Mary taler ved flere arrangementer.
  • Aktivister vil deltager i menneskerettighedskonferencen.
  • 000 atleter vil konkurrere i EuroGames-turneringer i 22 sportsgrene.
  • Tre koncerter og syv WorldPride-parader og marcher finder sted.
  • 700 events arrangeret af kulturinstitutioner på tværs af København og Malmø vil blive afviklet.
  • Ligesom mere end 100 sessions ved 25 events vil blive streamet digitalt til et globalt publikum.

 

Human Rights 2018.
Foto: Tobias Jørgensen

Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride, der har licensen til WorldPride, siger i en pressemeddelelse:

”Den enorme stolthed, vi føler over at være beæret over at være vært for det syvende WorldPride, styrkes kun af den enorme udfordring ved at organisere denne begivenhed midt i en pandemi, der har ramt så mange mennesker over hele verden. Vi er fast besluttede på, og vi er optimistiske, at vi vil give håb for fremtiden for LGBTI+ folk overalt og sikre, at disse elleve dage får indflydelse i mange år fremover.”

Christian Bigom, formand for Pan Idræt, der har licensen til EuroGames, siger i samme pressemeddelelse:

”Vi kunne aldrig have forestillet os de vanskeligheder, vi ville stå ved at organisere EuroGames under en pandemi, men vi er så glade for, at vi kan byde så mange deltagere velkommen ikke kun til at konkurrere inden for sport, men også bruge lejligheden til at sikre, at sport er mere inklusiv og mere forskelligartet i fremtiden. OL i Tokyo har vist, hvor langt vi stadig skal gå, og EuroGames i København og Malmø vil styrke vores beslutsomhed og vores krav om et sted for hver LGBTI+ person inden for sport.”

 

Kronprinsesse Mary er med

HKH Kronprinsesse Mary vil som protektor for København 2021 tale ved flere af arrangementerne, herunder menneskerettighedskonferencen, hvor op til 1.000 aktivister og beslutningstagere vil diskutere LGBT+ lighed og mål for det næste årti.

På Christiansborg inviteres 150 parlamentarikere fra hele verden af ​​formanden Henrik Dam Kristensen til en forsamling for at diskutere global LGBT+ ligestilling og til at underskrive Øresundserklæringen om ligestilling inden 2030.

I Malmø vil topmødet om flygtninge, grænser og immigration overveje, hvordan LGBT+-migranter bedre kan beskyttes.

 

Waterpolo.
Foto: Kelly Hansen

EuroGames

To tusinde atleter fra mere end 50 lande vil konkurrere i EuroGames – LGBT+ multi-sport begivenheden som i år inkluderer turneringer i 22 sportsgrene. I samarbejde med DGI Storkøbenhavn omfatter programmet ”Sports To The People” mere end 70 offentlige sportsaktiviteter på tværs af København, og Islands Brygge er omdannet til en sportsby.

 

Koncerter i KB Hallen

I koncerterne, der streames live til Fælledparken, medvirker internationale kunstnere, herunder Todrick Hall og Princess Nokia, sammen med danske og svenske kunstnere, herunder Freja Kirk, Theo X, Ängie og AQUA.

 

Copenhagen Pride 2018.
Foto: Rikke Høyen

Rådhuspladsen

Rådhuspladsen er omdannet til WorldPride Square med gademad, barer, et performanceområde og storskærm.

 

Gammel Strand

På Gammel Strand afvikles et Fluid Festival-program, der fejrer kvinder, genderqueer og ikke-binære mennesker med en blanding af forestillinger, taler, samtaler og plads til at slappe af og socialisere.

 

Huset KBH

Huset KBH Bliver et sted for unge LGBT+ mennesker, mens Rainbow Children @ BLOX giver plads til yngre børn og deres familier.

 

WorldPride

WorldPrides åbningsparade finder sted på Malmø Stadion torsdag aften, den 12. august. Lørdag den 21. august går seks WorldPride-marcher gennem Københavns gader, der alle mødes i Fælledparken til den afsluttende ceremoni, hvor EuroGames overdrages til Nijmegen for 2022, EuroPride til Beograd i 2022 og WorldPride til Sydney i 2023.

 

Kultur

Kulturinstitutioner, herunder Glyptoteket, Nationalmuseet og Det Kongelige Teater i København, og Operaen, Panora og Inkonst i Malmø, arrangerer hundredvis af arrangementer sammen med over 100 andre kulturelle partnere, herunder forestillinger, film, debatter og fordybende aktiviteter.

 

Malmö Pride 2018.
Foto: Andreas Paulsson

Malmö

Malmö Live bliver WorldPride House, centrum for aktiviteter i Malmø, mens Folkets Park bliver WorldPride Park. YouthPride er et sikkert og nærende sted, hvor unge LGBT+ folk kan føle sig trygge og fri til at udtrykke sig. Der vil være seminarer, workshops og foredrag og andre særlige aktiviteter.

 

Live-streaming

Arrangørerne erkender, at ikke alle, der ønsker at komme til WorldPride og EuroGames, kan gøre det, og har derfor arrangeret live-streaming eller digital udsendelse af mere end 100 sessioner ved 25 begivenheder, herunder koncerter, konferencer og seminarer. Den ikoniske Drag Night Concert bliver streamet til underholdningsmagasinet Time Outs websted i flere lande.

 

Regnbueflaget på Rådhuspladsen.
Foto: Daniel Rasmussen

Regnbueflag og regnbuefarver

Regnbueflag og dekorationer dukker op i hele København og Malmø. Øresundsbroens pyloner og Ørsted –vindmøllerne ved Avedøreværket – vil blive oplyst i regnbuefarverne fra torsdag aften den 12. august, og Udenrigsministeriet vil projicere en regnbue ind i himlen mod Christiansborg, i et samarbejde med kunstneren Martin Ersted.

Øresundsbroens pyloner i regnbuefarver.
Collage: Bert Svalebølle/Foto: shutterstock Tommy Alven

 

Corona

Alle begivenheder finder sted inden for de nuværende pandemiske retningslinjer og restriktioner, og arrangører har haft kontakt med kommuner, sundhedsmyndigheder og politi for at sikre, at de kan finde sted sikkert.

Information om test og regler offentliggøres på begivenhedens websted og i en folder, der skal være tilgængelig for besøgende på alle steder.

 

Copenhagen 2021 app.
Collage: Copenhagen 2021

Program og app

For flere detaljer, så tjek hjemmesiden copenhagen2021.com eller download appen Copenhagen 2021. Appen er tilgængelig for iOS- og Android-brugere og opdateres regelmæssigt med nye begivenheder og oplysninger.

Den er gratis at downloade og bruge, så gå til Apple App Store eller Google Play Store nu.

App-indholdet er tilgængeligt på engelsk, dansk, svensk, fransk, spansk og portugisisk.

 

God pride!

 

Se også: Regnbuebro