KULTUR

Webshoppen Proud takker af efter 9 år

I 2006 var PROUD! en helt ny internetbutik, hvis varelager stod på en hylde hjemme i en lejlighed i Aarhus. Det er efterhånden længe siden, butikken er vokset og meget vand er rendt under broen siden da. Det der startede som en webshop blev i en periode også til et magasin og er nu også en LGBT- filmfestival i Aarhus.

Når webshoppen PROUD! den 1. marts kan fejre sin 9. fødselsdag bliver det også den sidste.

“Det har altid været lysten, der har drevet værket. Nu begynder det at knibe med den. Efter jeg overtog filmfestivalen MIX Aarhus og gjorde den til PROUD! Filmfestival, har jeg fået meget mere lyst til at bruge min tid og energi dér.” fortæller ejer Tine Kristensen.

Det har altid været Tine, der har siddet bag rattet på PROUD! Men en lang række vidunderlige frivillige har hjulpet til gennem årene.

Først var det med de mange artikler i PROUD! Magazine, og med film- og boganmeldelser på proud.dk og senere til at gøre PROUD!Filmfestival til en realitet.

“Mange tror jeg lever af PROUD! Men det kan jeg slet, slet ikke, så jeg arbejder fuld tid som grafiker ved siden af. Døgnet har simpelthen kun 24 timer og mine prioriteter har ændret sig. Jeg vil hellere være med til at skabe kulturelt liv i LGBT-miljøet i Aarhus end sidde hjemme bag skærmen og sælge film.” forklarer Tine.

Webshoppen PROUD! holder ophørsudsalg fra 26. februar til og med 6. marts, hvor man har sidste chance for at få sig lidt til samlingen inden webshoppen lukker i midten af marts.

Tine er festival-leder for PROUD!Filmfestival, der i år afholdes 3.-10. oktober i Øst for Paradis. Hun er en del af Homoparnasset, der er et kulturelt netværk i Aarhus for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Hun har også tidligere sidder i styregruppen på Aarhus Pride.