AXGIL GayGalla nævnes i DBU’s årsbog

Åbenhed og dynamik præger DBU’s nye ledelse, trods modvind på det mere forretningsmæssige område med hårde debatter om blandt andet landsholdsspillernes kommende aflønning og betingelser.
Foto: Mark Hildebrandt

Hvor det før var lukket land og en udfordring, der ikke fandtes (i den tidligere fodboldledelses øjne), kan Out & About nu viderebringe, at AXGIL GayGalla er synligt og med helt fremme i Dansk Boldspil-Unions officielle ‘årsrapport’, nemlig fodboldunionens netop offentliggjorte årsbog.

Out & About er kommet i besiddelse af et eksemplar af DBU’s årsbog, hvor man godt nok er et år ‘bagud’ i forhold den nylig afholdte LGBT-fest, AXGIL GayGalla, men hvor man specifikt pointerer at fodboldspillere kommer i alle faconer og farver, ja til og med regnbuefarver. Årsbogen udkom kort før det netop overståede repræsentantskabsmøde i weekenden.

I årsbogen skrives der følgende:

Regnbuer og mangfoldighed
Nogle er mørkhårede, andre er lyshårede. Nogle er lyse i huden, andre er mørke i
huden. Nogle er heteroseksuelle, andre er homoseksuelle. Og alle er fodboldspillere.
Mangfoldigheden i fodbold-Danmark gælder også seksualiteten, som er i fokus,
da Danske Fodbold Fanklubber 5. februar modtager årets AXGIL-pris for deres tiltag
mod homofobi i dansk fodbold. Prisen bliver tildelt efter, at de danske fodboldfans
til en landskamp i Parken i oktober 2013 præsenterede en kæmpe regnbue-tifo –
som hyldest til mangfoldigheden i fodbolden.

Som vi tidligere har skrevet om i Out & About, så har man nærmest lavet en 180 graders kovending i forhold til tidligere tiders benægtelse af, at der skulle være noget som helst problem med homofobi i fodboldens machoverden, men med den ny ledelse, formand, Jesper Møller, og direktør, Claus Bretton-Meyer, i spidsen, kan man rolig sige at der er kommet andre skud i bøssen.

Og denne nyhed er jo ren honning midt i en stormfyldt tid for den nye ledelse, når talen samtidig falder på en mulig landsholdsstrejke og sammenbrudte lønforhandlinger.

 

Læs også: DBU-forslag mod seksuel diskrimination vedtaget

Se også: DBU-undersøgelse: Dansk fodbold kæmper med homofobi