KULTUR

Ville ikke spille fandango med dildo

Jobbe Pilgaard har ikke noget mod at vise lidt krop, men han definerer selv vilkårene. Jobbe har selv valgt dette billede.
Foto: Privat

Jobbe Pilgaard blev MrGay.dk i 2011 som 21-årig, og han ser tilbage på tiden med stor glæde trods en dramatisk exit fra Mr Gay Europe. Konkurrencen har ændret sig meget siden, og det glæder den nu 27-årige Jobbe Pilgaard.

”Jeg meldte mig egentlig til MrGay.dk for sjov. Men i dag ser jeg tilbage på det, som en af de ting, der har været med til at definere mig som menneske. Først og fremmest fordi jeg mødte så vanvittigt mange mennesker i LGBTQ-miljøet, som jeg ikke ville have mødt, hvis ikke jeg havde været med.”

Da Jobbe Pilgaard, som dengang hed Joller Hansen til efternavn, efter kåringen i Danmark nåede videre til Mr Gay Europe, valgte han efter kort tid at rejse hjem igen.

”Mr Gay Europe blev holdt i Italien, og vi havde nogle meget lange dage, hvor vi blev filmet fra morgen til aften. Det vidste jeg selvfølgelig godt, da jeg sagde ja til at deltage,” indleder Jobbe.

”Holdet bag Mr Gay Europe instruerede os forud for hver scene i, hvad der skulle foregå. Eksempelvis skulle vi ind i en pornoforretning og kigge på sexlegetøj. Vi fik at vide, at vi meget gerne måtte holde dildoerne og kigge undersøgende på dem. Vi var altså reklamesøjler i kortfilm, som blev lagt på nettet, og således fik sponsorerne valuta for pengene,” fortæller Jobbe om sin oplevelser i konkurrencen.

Ville ikke spille fandango med dildo

Jobbe Pilgaard kunne ikke se sig selv være reklamesøjle for sexlegetøj.

”I Danmark vandt jeg på budskabet om, at det er okay bare at være sig selv. At der må være plads til os alle, sammen uanset hvem vi er, og hvordan vi er. Derfor måtte jeg sige fra, og sige at jeg ikke havde lyst til, at deltage i den scene. Jeg kunne ikke være tro mod mig selv og stå der og spille fandango med en dildo.”

En anden filmoptagelse havde stor fokus på deltagerne i en situation, hvor de smurte hinanden ind i olie inden de hoppede i en pool.

”Hvad fanden lavede jeg der? Jeg havde jo ingen mulighed for at komme ud med mit budskab, når det hele handlede om sex og olierede kroppe,” fortæller Jobbe om sine tanker dengang. Kort efter meddelte han arrangørerne, at han trak sig fra konkurrencen.

”Mr Gay Europe blev en vigtig del af min dannelse. Jeg følte, at mine grænser blev overskredet, og jeg sagde fra. Det er noget, #MeToo-kampagnen viser, at rigtigt mange har svært ved. Det er jeg stolt af, og den lektie var vigtig at lære.

Mr Gay er blevet mindre kropsfikseret

Mr Gay Europe har ændret sig meget siden 2011. I dag handler konkurrencen om meget mere end at se godt ud, og deltagernes værdier og budskaber vejer tungt. For eksempel skal deltagerne ikke længere optræde i badetøj som en del af konkurrencen.

”Jeg håber, at det har været med til at rykke noget, at jeg hoppede fra Mr Gay Europe i 2011. Det fortjener LGBTQ-miljøet, for det er et koncept med gods i”, runder Jobbe Pilgaard af, og tilføjer nostalgisk, at det også var en vild tid, og nogle uforglemmelige år.