Udstilling med LGBT+ personers bryllupsbilleder

Axel og Eigil Axgil var det første par i verden, som indgik registreret partnerskab. Her underskriver de registreringspapirerne på Københavns Rådhus den 1. oktober 1989.
Foto: Anja Tollan

I forbindelse med Copenhagen 2021 indsamler Københavns Stadsarkiv billeder og historier fra LGTB+ personers bryllupper og registrerede partnerskaber i København.

Københavns Rådhus var det første sted i verden: Det var en skelsættende dag, da 11 par den 1. oktober 1989 indgik verdenshistoriens første registrerede partnerskaber mellem to af samme køn.

Det var ikke kun en stor dag for de par, der blev viet. Det var også begivenhed, der var med til at bane vejen for, at LGBT+-personer fra Danmark og resten af verden kunne indgå ægteskab.

Københavns Stadsarkiv har arkivalier og billeder fra store dele af kommunens og byens historie, men næsten intet der fortæller denne del af historien. Derfor samler arkivet nu, i samarbejde med Vielseskontoret og Copenhagen 2021, bryllupsbilleder og -historier ind fra personer, der i København har indgået registreret partnerskab eller ægteskab med en af samme køn.

 

Du kan være med

Du kan være med til at skabe denne del af arkivets samling ved at sende dine bryllupsbilleder og historier digitalt til Københavns Stadsarkiv. Blandt det indkomne materiale vil arkivet i samarbejde med Vielseskontoret udvælge billeder, der skal indgå i en udstilling på Københavns Rådhus og på kbhbilleder.dk i forbindelse med Worldpride 2021 og Eurogames 2021 i København i august 2021.

Læs mere om, hvordan du gør her.

Se også: Registreret partnerskab (1989)