Twitter går i krig mod homofobi

Ifølge NoHomophobes.com er ordet ‘faggot’ – et skældsord for bøsse – blevet brugt på Twitter over 34 millioner gange siden juli 2012.
Foto: pixabay.com

Twitter vil fremover lukke kontoer, der bruger homofobisk eller transfobisk sprog.

Det sociale medie Twitter har nu slået fast, at de ikke tolerer homofobi eller transfobi. Fremover vil de derfor lukke kontorer eller slette tweets, der krænker andres seksuelle orientering eller kønsidentitet, meddeler Megan Cristina, Twitter’s direktør for tillid og sikkerhed.

“Som altid omfavner vi og opfordrer til forskellige holdninger og overbevisninger, men vi vil fortsætte med at slå ned på kontoer, der går over stregen og bliver til krænkelser og chikane,” skriver Megan Cristina i et indlæg på Twitters blog.

De opdaterede Twitter-regler, der nu fastslår, at brugere af det sociale medie ikke må “opfordre til vold mod eller direkte angribe eller true andre mennesker på baggrund af seksuel orientering, køn og kønsidentitet”, er allerede trådt i kraft.

Twitter, der har over 300 millioner brugere og tidligere er blevet anklaget for ikke at gøre nok for at forebygge chikane, vil blandt andet lukke Twitter-kontorer midlertidigt, bede brugere om at slette tweets og kræve verifikation gennem telefonnummer eller e-mail, hvis de nye retningslinjer bliver overtrådt.

“Vi vil hverken tolerere opførsel med intentioner om at skræmme og chikanere eller at frygt bliver brugt til at forhindre andre i at bruge deres stemme,” slår sikkerheds-direktøren fast i sit blogindlæg.

 

Læs også: Politiker til minister: Bekæmp homofobi blandt nydanskere