KULTUR

Oprør mod klasseskam og homofobi

Glenn Bechs manifest “Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” sætter blandt andet fokus på homofobi.   Foto: Bogcover

Forfatteren Glenn Bech er indigneret. Det lyser ud af bogen ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet – manifest”, hvor han med selverkendelse, misundelse og humor tager et opgør med klasseskam og -kamp, overskudseliten og homofobi.

”Vi taler ikke nok om homofobi og om at komme fra et ikke-støttende hjem. Der er derimod fokus på den sjove homo, der puttes på et lærred. Den hovedstadstype må ikke repræsentere det at være queer, og det sker på bekostning af provins-homoen eller undeklasse-homoen, der har svært ved at leve åbent, og som slås med lavt selvværd og stress. Mange af de unge har det ad helvede til. Derfor håber jeg at jeg med min bog kan være med til at råbe meningsdannere og magthavere op også om den ulighed – og om alt det andet, de har negligeret”, udtaler Glenn Bech.

Glenn Bechs bog ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” er ud over at være et manifest eller et kampskrift som forfatteren selv kalder bogen – så er det også en bog om klasseskam. Bogen er skrevet på håndgribelig prosa på vers, og skrevet så alle kan læse og være med.

”Jeg har brugt mange af mine ungdomsår på at prøve at klippe den røde tråd over, der løb gennem mit liv. At lægge afstand til min familie. Med bogen binder jeg en knude på den tråd. Jeg har lov til at være her i min egen ret. Det har min familie også. Vi skal ikke udskammes eller lægge noget bag os. Men samtidig er jeg ikke på noget hold. Hverken team hovedstaden eller team provinsen. Jeg mener heller ikke, at alle
højtuddannede er skurke, der ser ned på lavtuddannede”, siger Glenn Bech, der i ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” også ønsker at sætte fokus på virkeligheden, som den er for mange homoseksuelle i dag.

I 2021 debuterede Glenn Bech som forfatter med den store roman Farskibet. En roman han modtog Blixenprisen 2022 i kategorien “Årets roman” og debutantprisen Munch-Christensens Kulturlegat for.

Glenn Bech ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet- Manifest” er ude nu på Gyldendal
330 sider.

Mere om forfatteren finder du her.
Læs også: Mod sædvane – en fortælling om at skabe liv