KULTUR

TV 2 Play – Ny seksuel coming-of-age-historie for den nye generation

Et gammelt ordsprog lyder, at alle generationer tror, de opfandt sex. Og det samme gør sig gældende for generation z’erne. Eller måske har de faktisk dekonstrueret sex og køn?

Generation z’erne er blevet trætte af snævre seksualnormer, kasser for køn, seksualitet og det restriktive monogame parforhold.

De har en større åbenhed, som byder velkommen til dem, som ikke passer ind i samfundets begrænsede opfattelse af køn og seksualitet. Deres revolution er allerede i fuld sving.

 
Søger mod storbyerne

Nye undersøgelser viser, at hele 54 procent af britiske Generation Z’ere beskriver sig selv som ikke udelukkende heteroseksuelle. Hver femte er ikke 100 procent afklarede omkring deres køn, og over en tredjedel kender en person, der identificerer sig som non-binær.

Men selv om det er en bred tendens, også i Danmark, bliver man stadig nødt til at søge mod storbyerne, hvis man vil leve og dyrke den i praksis.

Mange unge LGBTQ+ personer frygter, at de ikke kan finde kærligheden i deres hjemby. Storbyen repræsenterer for dem muligheden for at flirte, date og gå hånd i hånd på gaden, uden nogen skænker det en ekstra tanke.

De valfarter for eksempel til København under pride-ugen som en moderne dannelsesrejse og får et glimt af den verden, som venter på dem. På én dag kysser, flirter og danser de med flere, end de gør på et helt år i deres hjemby.

 
TV 2 Play søger 18-30-årige til nyt program

TV 2 Play vil i et nyt program følge tre-fire unge fra provins-Danmark, som er nysgerrige på en mere moderne og flydende opfattelse af køn, seksualitet og parforhold. De går og overvejer, om de skal tage springet fra land til by. Eller måske er de lige flyttet og er ved at finde sig til rette i deres nye liv.

Det er en seksuel coming-of-age-historie for den nye generation og handler lige så meget om at finde ud af, hvem man selv er, som at finde ud af, hvad man er til. Men kan forventningerne leve op til realiteterne? Og kan de unge finde sig selv i alt det nye og spændende?

Er du mellem 18 og 30 år og skal flytte til Aarhus eller København inden for det næste halve år, så kan du kontakte TV 2 Play på niki@koncern.dk og fortælle lidt om dig selv, hvor du kommer fra, hvorfor du flytter, og hvad du håber, det kommer til at betyde for dig og dit kærlighedsliv.

Skriv et svar