SAMFUND

Nyt socialdemokratisk netværk for LGBT+ personer

Foto: Pressefoto

Medlemmer af Socialdemokratiet har netop startet et netværk for LGBT+ personer. Bag det nye spændende projekt står en række socialdemokrater med LGBT+ baggrund fra det meste af landet.

Det gælder blandt andre folketingskandidater Claus Hasselmann og Alexander Grandt, byrådsmedlemmer Nicolaj Riber og Miki Dam Larsen, organisationsfolk og menige medlemmer af Socialdemokratiet. Og det har tilknytning til ledende politikere som Ligestillingsminister samt partiets næstformand, Mogens Jensen, og formand for den socialdemokratiske folketingsgruppe, Flemming Møller Mortensen.

Netværket har planer om at arrangere dialogmøder, og man samarbejde med partiets beslutningstagere for, at Socialdemokratiet fortsat – og i endnu højere grad – repræsenterer LGBT+ personer i partiets politik. Men også, at Socialdemokratiet på de politiske niveauer afspejler den fantastiske diversitet, der er i samfundet, når det gælder LGBT+ personer.

”Vi og endnu flere queers skal kunne spejle sig selv i Danmarks regeringsparti samt opleve, at Socialdemokratiet arbejder for styrkelsen af vores rettigheder og mindske den ulighed vi møder i lovgivningen. Det er et vigtigt stykke arbejde, som netværket med blandt andet dialog, egne erfaringer og de socialdemokratiske værdier, ønsker at bidrage til.

Alle LGBT+ personer i Socialdemokratiet kan blive en del af det nystartede netværk, og alle er meget velkommen uanset hvem man er, også hvis man blot er nysgerrig.

Fordi det er meget nyt, så har man stadig god mulighed for at sætte sit præg på det”, fortæller Johnni Maarup Andersen fra netværket.

Johnni Maarup Andersen kan kontaktes pr. mail via: Maarup1986@gmail.com