SAMFUND

Tid til Kolding Pride – med ekstra hellig opbakning

Lørdag den 5. august er det tid til Kolding Pride nummer fem. Arrangørerne håber på bedre vejr end i 2021.                           Foto: Kolding Pride

August står for døren og regnbuekonfettirøret fyres af i Kolding. På lørdag, er det igen tid til Pride. I år også med kirkelig mangfoldighedsfest.

For mange er sommerferien ved at være slut. Så tilbage til hverdagen. MEN, hold ud, der er stadig masser af muligheder for at sætte kulør på tilværelsen. På lørdag d. 5. august, er der for eksempel Kolding Pride.

Kolding Pride finder sted for femte år i træk og vil du gå parade, så er der opstart allerede fra kl. 10.30. Mødested er udenfor Fitness Classic, på Toldbodgade 12.

Kl. 11.30 er der afgang. Ruten er i år ca. 3,5 km lang, og går gennem midtbyen. Der er også lavet en kortere rute, til dem der ønsker, eller fysisk har behov for dette. Denne rute undgår i højere grad diverse brosten og lignende. Begge ender ved Slotsøbadet, hvor resten af dagens arrangementer afholdes.

Hellig opbakning

I år er eksempelvis Sankt Nikolai Kirke også med i Prideprogrammet. De åbner kirken på festlig vis og sogne og ungdomspræst:  Benjamin Thomas König, holder tale på selve Pridescenen.

Til Out and About, fortæller han, at de prøver at bidrage, når der foregår noget i byen. Så da nogle fra Kolding Pride luftede ideen om, at lave noget sammen, var de straks med på ideen.

”Vi synes, at kirken har en opgave i at sprede budskabet om næstekærlighed og om menneskets ubetingede værdi. Derfor vil vi gerne bakke op om et arrangement, der står for tolerance og ideen om, at vi ikke behøver at være ens for at være gode nok” forklare han, inden han kommer ind på, hvad Pride betyder for ham personligt:

”…for mig er Pride en demonstration af, at man kan være meget forskellige, og at man har ret til at være det. Derudover er Pride, for mig, en reminder om, at jeg ikke skal tro, at min måde at leve på, er den eneste rigtige. Denne erkendelse er også vigtig, når man har med religion at gøre.”

Når sceneprogrammet lukker ned, åbner Sankt Nikolai Kirke dørene op til deres egen lille mangfoldighedsfest.

En ny tid, en ny åbenhed

Præsten ved godt at LGBT+ og kirke ikke altid har gået hånd i hånd:

” Vores arrangement er en åben dør. Der er sikkert mange fra LGBT+ miljøet, der tænker at kirken ikke vil dem, og med god grund. Historisk set har kirken været meget snæversynet og konformt med hensyn til køn og seksualitet og meget fordømmende. Vi mener, at der er noget at rette op på. Det kan vi selvfølgelig ikke med vores lille arrangement alene. Men vi vil vise disse mennesker som gennem historien er blevet forslået af kirken, at Sankt Nicolai og de fleste andre folkekirker i landet gerne vil dem, at vi også er deres kirke. Vores dør er åben!”

Fra kl. 18-19.00 vil musikere og sound designer: Carl Aksel Sundien, fylde kirken med sprød elektronisk musik. Det sker alt imens du, efter en kort refleksion, kan skrive dine tanker og bønner ned. Derefter kan du lade dem være del af en fælles oplæsning. Man er også mere end velkommen til bare at læne sig tilbage og nyde musikken, samt lade op til efterfest på Pitstop.

” Min erfaring er, at kirkerummet kan give plads til refleksion. Ro til at tænke nogle tanker og udtrykke dem. Vi opfordrer derfor deltagerne til at bidrage med deres tanker undervejs ved at skrive en tanke eller bøn ned, som så vil blive del af en fælles oplæsning til sidst. Hvis man ikke har lyst til at skrive noget, kan man tænde et lys for nogle eller for sig selv .”

Med spørgsmålet om de har oplevet negativitet ved deltagelse i Pride, runder han af med at svare:

”Vi har ikke oplevet noget negativitet med hensyn til vores arrangement endnu. Jeg er altid klar til at svare dem, der er imod. Jeg ved ikke, om vi bliver enige. Men jeg er ikke i tvivl om, at kirken er et godt sted at fejre en fest for mangfoldighed og kærlighed.”

Sankt Nikolai Kirke og præsten Benjamin Thomas König, deltager aktivt i Priden.
Foto: Privatfoto

Drags, DJ lækkerier og inspirerende stande

Inden kirken åbner og efter paraden, er Kolding Pride vært ved et lækkert program på scenen, og hyggelig stemning i området omkring.

Kl. 13.00 byder Kolding Prides bestyrelse velkommen, inden dagens værter: Faux Moe og Mariah Freefall, tager over med et brag af et åbningsshow. Frem til kl. 17.00. bydes der på DJ rytmer, dragshow med blandt andet Cecer, samt taler ved Lev og Lad Leve, Kondomeriet Holstebro, Holstebro Pride, AURA Trekantsområdet, samt Benjamin Thomas König.

Hele dagen igennem vil du kunne købe mad og drikke, samt besøge standende: Buens Bogcafé, Ventilen Kolding, Ciao Bella Makeup, Lev og Lad Leve, Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn, Kondomeriet Holstebro, Knald sikkert Kolding og Regnbueflag.dk.

Faux Moe og Mariah Freefall er Kolding Prides oplagte værter. De er i skarp træning, for de førte os også sikkert igennem Aalborgs festlige program.
Foto: Pressebillede

Har du ikke fået vist alle dine sindssyg seje dansemoves i løbet af dagen, så er det på Pitstop det sker. Her holdes det officielle afterparty, så husk at gemme et par ekstra tricks i ærmet.

Vi ønsker god danselyst og god Pride – Halleluja.

Mere om Kolding Pride finder du her.

Læs også: Advarer mod moralsk panik