SAMFUND

Advarer mod moralsk panik

Den tidligere frikirkepræst og formand for international kristen LGBT+ organisation, 58-årige Arno Steen Andreasen, frygter for den moralske panik, som han mærker i samfundet i øjeblikket. Han oplever, at det især kommer fra højrefløjen.

“Det er ikke kun herhjemme, men det sker overalt i Europa, USA og andre steder, at der er en nymoralisme, hvor især højrefløjen har travlt med at advare mod andre: De siger: Pas på! Deres advarsler gælder for eksempel mod fremmede og os LGBT+ personer. Det bekymrer mig virkelig, og jeg er bange for, at det kan betyde, at vi får færre rettigheder. Ja, at det ligefrem går tilbage,” lyder det fra Arno Steen Andreasen.

Han siger, at de moralske advarsler fra højrefløjen bliver gentaget og gentaget. Der er grupper på højrefløjen, som værner om de traditionelle værdier, og for hvem en familie kun kan bestå af far, mor og to børn.

“Familiebegrebet har aldrig i historien kun bestået af en kernefamilie, men højrefløjen råber og råber om de traditionelle værdier. De mener, at vi LGBT+ personer har fået nok af rettigheder, og at vi fylder for meget i offentligheden.

Arno Steen Andreasen ser også en anden strømning i samfundet, nemlig at der er nogen, som forsøger at bygge bro mellem dem, der præger nymoralisme og så LGBT+ miljøet.

Men som han siger: “Det er meget svært. Højrefløjen ønsker jo ikke, at vi skal have de samme rettigheder som dem. Så hvis vi fortsætter med at gøre opmærksom på os selv, hvad jeg absolut mener, at vi skal gøre, så risikerer vi at miste nogle af de rettigheder, som vi har tilkæmpet os, og på den anden side, hvis vi ikke gør noget, så risikerer vi også at få dårligere vilkår.”

“Jeg er faktisk meget bekymret for vores rettigheder som LGBT+ personer, slutter Arno Steen Andreasen, der til dagligt arbejder med hjemløse.

Hør flere podcast her.