SAMFUND

Nattens Dronning – interview med konkurrencens første Drag-King

Faux Moe er den første Drag-King i Nattens Dronning konkurrencen.

Lørdag den 24. september vender Nattens Dronning efter en længere og ufrivillig Corona-pause endelig tilbage. For første gang er en Drag-King blandt deltagerne. Out & About har fået en snak med Faux Moe.

”Jeg har altid været vild med at lave teater og har længe været glad for og fascineret af drag” fortæller Faux Moes alter ego Emilie Lind Damkjær, om hvordan hun kom i gang med at lave drag.

”Efter jeg flyttede til Aarhus, forsøgte jeg at finde et amatørteater at slutte mig til. Men da det var midt i Corona-tiden tog ingen nye medlemmer ind. Så tog jeg springet og sluttede mig i stedet til en lokal gruppe af drag performere. Vi optrådte blandt andet til åbningsfesten på Kromosoms (red: Aarhusiansk LGBT+ cafe). Og så har det bare taget fart siden”, tilføjer Faux Moe.

Traditionsrigt show

Nattens Dronning er et stort traditionsrigt show og Danmarks ældste dragkonkurrence. Showet så første gang dagens lys i 1994. Mange store danske dragnavne har slidt deres stilletter  i konkurrencen i Odense. Og titlen som Nattens Dronning er ikke en man kommer sovende til. Både publikum og dommerne ved, at der både skal talent, iderigdom, personlighed og kreativitet til for at blive kronet.

Det er da heller ikke uden nerver at Faux Moe stiller op.

”Jeg har lidt nerver på inden konkurrencen, men er samtidig ret selvsikker i det show jeg har forberedt. Jeg er så klar som jeg kan blive. Og faktisk er jeg ret tilfreds med de numre jeg har stykket sammen”, fortæller Emilie Lind Damkjær aka Faux Moe.

”På den ene side er det enormt spændende at være den første Drag-King deltager til nattens dronning, men også lidt nervepirrende. Jeg ved ikke rigtigt, om folk ved, hvordan de skal forholde sig til en Drag-King mellem alle de queens. Jeg glæder mig i hvert fald til at vise publikum, hvad jeg har at byde på. Jeg er sikker på, at de bliver ellevilde med at se noget nyt”.

Mange jern i ilden

Faux Moe har mange jern i ilden for tiden. Foruden forberedelserne til konkurrencen i Odense er der også gang i forberedelserne til et stor og nyt show i Aarhus. Her er Faux Moe en af ankerpersonerne bag det store Yaas! show i Aarhus, som løber af stablen den 8. oktober.

”Det er helt sikkert en udfordring at finde tid til det hele. Det kræver sit både at skulle forberede mig til Nattens Dronning og det kommende Yaaas show i Aarhus. Jeg prøver at bruge min tid fornuftigt, så begge shows kan blive så ekstravagante som muligt. Og så er jeg selvfølgelig heller ikke alene om showet i Aarhus. Det producerer jeg sammen med den skønne Mariah Freefall. Hun har været en stor hjælp, også til at snakke idéer til Nattens Dronning med”, afslører Faux Moe.

Gode oplevelser og minder

Rollen som Drag-King er ganske givende. Det giver en del gode oplevelser til mindebogen.

“Den sjoveste oplevelse jeg har haft i drag må være uafgjort mellem to oplevelser. Den første var, da jeg var med til at lave “plads til dig” camp. Her skulle en masse unge LGBTQ+ personer lære om drag og dele deres oplevelser med at være queer teenager i Danmark. Det var virkeligt berigende at være med til at inspirere de unge mennesker. Den anden oplevelse var da jeg skulle optræde på festivalen Northside. Publikum var i højt humør og der var helt tæt pakket inde i sideshow teltet. Jeg har sjældent oplevet noget så stort”, fortæller Faux Moe om sine største oplevelser som Drag-King.

Mon ikke også årets Nattens Dronning bliver noget af en oplevelse. Det er en af Danmarks største og mest populære drags, nemlig Tinus, der er værtinde på årets show. Tinus ved hvordan det er at stå på Nattens dronning scenen. Hun har tidligere vundet kronen i Odense.

Otte drags har meldt sig til kampen om titlen  som “Nattens Dronning 2022”. Derudover får vinderen også en check på  20.000 danske kroner, samt en statuette af kunstneren Jens Galschiøtt.

Som noget nyt er det ene og alene publikum, der vælger hvem der skal krones som Nattens Dronning. Et kommentatorpanel af de fire garvede Queens, Miss. Bonnie Honey, Duchess Cuntless, Martha Mundgodt og Paige Noir vil sørge for at kommentere selv den mindste løbemaske i nylonerne.

Årets tema- 1960´erne

I år har Nattens Dronning 1960´erne som tema.

“Derfor har jeg selvfølgelig sørget for at jeg holder mig inden for den ramme. I kan glæde jer til et eventyr i rummet og til en hyldest af sen-60´ernes hippiekultur”, fortæller Faux om lørdagens show.

Her skal hun kæmpe med: Miss Cassy, Sascha Holiday, Felicia Bye Bye, Bazooka Babe, Ficx Mephiésto, Claire Couture og Roxy Thyrune om den eftertragtede dragkrone.

Vil du med kan du købe billetter her.

Læs også: Wallmans i København overgår sig selv