SAMFUND

Thomas Bickham: – Putin misbruger sin magt

Som det første medie i Danmark har Out&AboutTV interviewet kendis, drag, interiørstylist og multikunstner Tomboy alias Thomas Bickham om hans anti-Putin video på åbningsdagen til vinter-OL i Rusland.

Thomas Bickham i eksklusivt interview med Out&About/TV før OL-åbningen. – Jeg er ikke i krig mod Putin, men jeg er ked af at en mand, som åbenbart ved så lidt om livet kan have så meget magt.

Som det første medie i Danmark, har vi interviewet multikunstner, VIP-Big Brother-vinder og provokatør  “Tomboy” alias Thomas Bickham, om hvorfor han har lavet sin anti-Putin musikvideo “Gay Guys Arise” på dagen, hvor det kontroversielle vinter-OL begynder i Rusland.

Presset på at holde de danske politikere hjemme fra Sotji har været – og er fortsat – stigende, som følge af Ruslands krigeriske linje og love mod landets LGBT-befolkning. Det har ført til adskillige protester fra blandt andet årets AXGIL-vinder, #ToRussiaWithLove til Canadas inkluderings- og mangfoldighedsinstitut, der har lavet en protestvideo op til vinterlegene. Thomas Bickham afslører også sin holdning til den slags videoprotester i interviewet og bemærker at han og præsident Vladimir Putin da også har lighedstræk, om ikke andet i deres adfærd og fritidsinteresser.

– Det er da dejligt at vise, at Putin også er et menneske. Han rider så på heste og jeg på enhjøring. Men vi har da det at ride til fælles, dét skal da frem, konstaterer Bickham tørt som kommentar til at både Putin og han figurerer på en hest i musikvideoen, som dog har et vigtigere formål til grund.

– For mig er synligheden det vigtigste med denne musikvideo. Folk skal vænne sig til at se to kvinder og to mænd godt kan kysse hinanden. Dét at være homo er ikke normalt, men det er naturligt, forklarer multikunstneren i interviewet om baggrunden for at han har “genoplivet” sit kunstneriske alter ego “Tomboy”.

 

Læs også: To Russia With Love Denmark