KULTUR

København får regnbueplads

Foto: Frank Holm

Københavns Borgerrepræsentation hylder mangfoldigheden og har stemt for et forslag om at give den nye plads foran Vartorv og Oscar navnet Regnbuepladsen.

Først var Axel Axgils Plads og Hannah Bjarnhofs Plads i spil, men ingen af forslagene kunne finde flertal. Men politikerne var opsatte på, at København skulle være en mangfoldig by,og derfor fremsatte man foreslaget Regnbuepladsen, som dækker hele LGBT-området.

”Jeg er glad for, at der nu er bred politisk opbakning til ønsket om at hædre det særlige københavnske frisind og for byens rolle i kampen for lige rettigheder for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede. For mig er det dog lige så meget en markering af, at der stadig er mange vigtige kampe at kæmpe. Blandt andet skal transkønnede ikke stemples som psykisk syge, som de bliver i dag,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL.), der håber, at Regnbuepladsen kan være med til at sætte fornyet skub i debatten om lige rettigheder for LGBT-miljøet.

”I mange lande oplever bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner stadig voldsom diskrimination. Se på Rusland, der afholder OL nu, eller et afrikansk land som Uganda, hvor homoseksualitet straffes med livstid i fængsel. Det er fuldstændig vanvittigt. Der er mange kampe at kæmpe internationalt, og her er navnet Regnbuepladsen er klart signal fra København,” slutter Morten Kabell.

 

Læs også: Mere strid om Regnbuepladsen

Læs også: Axel Axgils Plads droppes efter pædofili-anklager