Teateret Mungo Park indvier ny teatersal med en musical om tro, håb og ufo’er

Foto: Mungo Park pressebillede

Musicalen Ingenmandsland søger med en række kendte danske sange svar blandt universets stjerner.

Mungo Park er blevet beriget med en helt ny og tidssvarende teatersal. Den havde længe stået øverst på ønskelisten hos teateret i Allerød.  I bedste Mungo park stil havde man denne gang kastet sig over at genopdage musicalgenren. Ingenmandsland hedder den nyskrevne musical, der handler om Orhan, der lige har begravet sin far. En far han ikke rigtig kendte. Faren forlod nemlig familien efter en ufo-oplevelse tilbage i 80´erne. En oplevelse der havde gjort faren mentalt ustabil. Blandt de ting Orhan arver er en mystisk båndoptagelse, som er adresseret direkte til ham. Efter at have hørt båndet kan Orhan, der ellers er ret logisk tænkende ikke slippe spørgsmålet om, hvem hans far mon var. Og hvad var der med de ufo-oplevelser. Orhan kaster sig derfor ind i kampen om at finde svarene i det danske ufo-miljø anno 2022.

Nu er det jo Mungo Park så man skal ikke sætte næsen op efter et stort velspillende orkester, letpåklædte dansere eller drejescene. Her er man nemlig gået i den helt anden retning med en rå og intim scenografi. Det er skuespillerne, der agerer liveband. En opgave de fire skuespillere i stykket har brugt måneder på at mestre. Sangene er velkendte nyere danske sange. Naturligvis i nye musikalske klæder, hvor sangteksterne i denne sammenhæng får en helt ny betydning og kan tolkes ind i stykkets handling. Et godt og virkefuldt greb. Dog tog denne anmelder sig i at prøve at huske, hvem det nu var der havde sunget sangen oprindeligt. Det tog lidt fokus fra handlingen.

Overbevisende skuespil

At de fire skuespillere kastede sig over de sanglige udfordringer uden at være mestre i skønsang, gjorde oplevelsen mere intim og rå. De fire skuespillere Alexander Mayah Larsen, Laura Kjær, Henrik Prip og Søren Birch Plum leverer overbevisende skuespil. Specielt Alexander Mayah Larsen som Orhan. Han er Orhan.

Turen i Ingenmandsland varer omkring to timer. Det er for langt. Og det er ikke de nye sæders skyld, for man sidder ganske udmærket. Her burde instruktør Anna Malzer have skåret mere ind til benet. Strammet op. Efter en overbevisende start på musicalen glider tankerne langsomt ud i universet. Dialogen flader ud og pointerne gentages. Kom nu videre i teksten, sidder man og tænker.

Ingenmandsland er trods længden fyldt med Mungo Parks dna. Man er stadig frisk på at være nysgerrig og kaste sig ud på det dybe vand.

Det bliver til fire stjerne til det nye univers på Mungo Park.

Ingenmandsland spiller frem til 20. januar 2023.

Teamet bag:

Medvirkende: Alexander Mayah Larsen, Laura Kjær, Henrik Prip og Søren Birch Plum

Dramatiker: Nanna Plechinger Tüchsen

Instruktør: Anna Malzer

Scenograf: Frederikke Dalum

Lysdesigner: Mads Lindegaard

Lyddesign: Emil Bøll

Musikalsk arrangement: Ingvild Skandsen

 

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også ; Fem gode film til juleferien