SAMFUND

Ny LGBT+ podcast: Bøssen er ladet med

Ny dansk podcast. En podcast om de mange rejser, som former vores identitet.

Identitet er omdrejningspunktet i en ny dansk podcast målrettet LGBT+ personer og alle der ønsker at blive klogere på deres medmennesker. Podcasten er en samtale baseret på virkelige hændelser og erfaringer mellem  de to prisvindende LGBT+ aktivister Søren Juliussen og Christian Vincent. De to aktivister inviterer til en ærlig snak om identit, sex, aktivisme og meget mere.

“I en verden, hvor alle taler om identitetspolitik fra den ene eller anden yderligtgående fløj, er det tid til at få samtalen tilbage på sporet”, hedder det i pressemeddelelsen fra de to aktivister. De er gået sammen for at angribe en række emner der splitter befolkningen.

I podcastrækken “Bøssen er ladet med” vil Christian Vincent og Søren Juliussen blandt andet diskutere emner som, hvem er vi egentlig. Os, der kommer her med vores sprogpolitikker, kønsforvirring og forslag til reformeringen af familie-begrebet? Er det sandt, når vi bliver beskyldt for at ønske den heteroseksuelle hvide mand bagerst i bussen? Her kan han så sidde og indånde udstødningen med den heteronormative kernefamilie? Og hvad med børnene – de kære uskyldige børn der skal tvinges gennem kønsforvirrende spørgsmål og normstormes til de ikke kan kende forskel på kromosomer?

Ja spørgsmål er der mange af. Men de to aktivister vil gøre alt for, at der bliver talt i hørehøjde om alle emner.

Otte afsnit

Christian Vincent fik i 2012 en Axgil Award og i 2022 en Pride hero Award. Samme år som Søren Juliussen blev belønnet med Årets Laks. De to aktivister har lavet en produktionsplan med otte afsnit hvor de blandt andet kommer rundt om emner som aktivisme, sex, privilegier, alteregoer, sprog, sygdom, identitetskriser og selvfølgelig skam (ingen minoritetssamtale uden skam).

Dialogen vil være både positiv, indbydende & åben og fyldt med både sjove, alvorlige, hjerteskærende og overraskende erfaringer & anekdoter. Hvordan endte en dansk prisvindende færdiguddannet skuespiller i pornobranchen i Amsterdam for senere at vinde endnu en pris for sit arbejde som HIV-aktivist på Malta? Og hvordan går man egentlig fra at være indlagt på psykiatrisk afdeling med gentagne selvmordsforsøg bag sig, til at få vedtaget Danmarkshistoriens mest støttede borgerforslag? Og kan man egentlig kalde sig homoseksuel når man dyrker sex med både kvinder og mænd?

“Vi gentager; der er mange spørgsmål…. Og ligeså mange svar”, lyder det fra de to podcastværter.

Lyt til traileren her.

Podcastserien “Bøssen er ladet med” finder du her.

Læs også: Barbados legaliserer homoseksualitet