KULTUR

Tasmanien vil undskylde over for homoseksuelle

Talsperson for the Gay and Lesbian Rights Group, Rodney Croome.
Foto: Facebook

Tasmanien bliver den første australske stat, der vil give en offentlig undskyldning til homoseksuelle.

I 2016 vil en ny lovgivning sørge for, at alle, der har været dømt under de vidtrækkende anti homo-love på Tasmanien, vil få renset deres straffeattest og modtage en officiel undskyldning.

“Lovgivningen skal sikre, at enhver person, der er blevet retsforfulgt i henhold til disse forbrydelser ikke længere skal være dårligt stillet på grund af en plettet straffeattest, når de skal rejse eller i forhold til beskæftigelse og frivilligt arbejde,” siger delstatens justitsminister,  Vanessa Goodwin.

Under Tasmaniens tidligere anti homo-lovgivning kunne sex med en af samme køn give op til 21 års fængsel – den højeste straf i hele den vestlige verden. Loven blev ophævet i 1997, men indtil nu har ingen officielt undskyldt over for det homoseksuelle miljø.

Talsperson for the Tasmanian Gay and Lesbian Rights Group, Rodney Croome, siger, at det er en kæmpe lettelse for de tidligere straffede, at de nu kan slippe for den store ulempe og stigmatisering, der følger med en plettet straffeattest.

“Jeg er stolt af, at Tasmanien bliver den første delstat, der undskylder over for dem, der blev anholdt og deres familier, fordi det vil løfte en byrde fra deres skuldre og samtidig sende det budskab, at Tasmanien er et progressivt og inkluderende samfund,” siger han.

Kilde: gaystarnews.com

 

Læs også: HIV-smittet nægtet indrejse i Australien

Se også: Gay Star News