Her bør du ikke flette fingre med kæresten

Foto: © Can Stock Photo // Prazis

Skal du på ferie med kæresten, og vil I gerne kunne holde i hånd eller kissemisse på fortovet, er der steder i verden, du bør holde dig fra at rejse hen. Nogle steder i verden er det nemlig strafbart med døden at være homoseksuel.

Flettede fingre

En romantisk gåtur langs vandet, en kæreste-aften på en fortovscafé? Lyder det som din næste ferie?
Selvom det måske for dig virker naturligt at holde din elskede i hånden, både hjemme i Danmark og når du rejser i udlandet, kan det have store konsekvenser at vise din seksualitet offentligt.
Selvom vi skriver 2015 – snart 2016! – er der stadig steder i verden, hvor det er strafbart at være homoseksuel. Derfor kan det være ligefrem farligt for dig og din kæreste at opføre jer som I ville gøre hjemme i Danmark.

Ingen homoer

Når man en sen aften slentrer i varmen langs et svagt oplyst fortov i Yemen, kan man se par holde i hånd eller kigge hinanden dybt i øjnene. Her er romantisk og det er tydeligt, at folk har ferie og er langt væk fra stress og jag i hjemlandet. Men kigger man godt efter, ser man, at parrene alle består af en kvinde og en mand.
Spørger man de lokale, finder man ud af, at homoseksuelle par er et sjældent syn. Det er fordi homoseksualitet er ulovligt og strafbart med døden.

When in Rome…

Når man rejser, vil man gerne kunne være sig selv og nyde sin ferie. Det er vigtigt, at kunne slappe af og koble fra, så man kan indtage de mange indtryk, man møder. Men et gammelt engelsk ordsprog lyder: “When in Rome, do as the Romans do,” og det gælder altså også, når du rejser som turist. Kommer man til et land med en meget anderledes kultur, er det en god idé at sætte sig ind i landets skikke og normer. Og er din seksualitet strafbar, bør du tænke dig om en ekstra gang før du kissemisser med kæresten i det offentlige rum.

10 steder, hvor homoseksualitet er strafbart med døden

Hvis en mand ligger med en anden mand, skal han stenes til døde. I hvert fald hvis man fælger lovgivningen i for eksempel Yemen.
1. Yemen
2. Iran
3. Irak
4. Mauritanien
5. Nigeria
6. Qatar
7. Saudi Arabien
8. Somalia
9. Sudan
10. De Forenede Arabiske Emirater

Nyd ferien

Selvom verden nogle steder kan være barsk og uretfærdig, er der mange spændende steder, som uden tvivl er et besøg værd. Der er næppe noget bedre end at dele ferieoplevelser med én, du elsker. Og hvis du tager dine forholdsregler og bruger din sunde fornuft, kan man sagtens begive sig ud på eventyr, også selvom rejsedestinationen ligger meget langt fra Danmark både kulturelt, politisk og rent geografisk.

 

Læs også: Udskyder lov om dødsstraf til homoseksuelle

Se også: Homoseksuelle, kvinderettigheder og dødsstraf på dagsordenen