ANMELDELSER

Tammi Øst finder sin indre diva frem

Tammi Øst spiller hovedrollen som stumfilmsdivaen Norma Desmond i Sunset Boulevard på Musikhuset i Århus .
Foto: Anders Bach for Den Jyske Opera

Tammi Øst og Randy Diamond har hovedrollerne, som Norma Desmond og Joe Gillis, når de sammen med Den Jyske Opera akkompagneret af Aarhus Symfoniorkester opfører Sunset Boulevard i Musikhuset Aarhus.

Af Torben Tang-Petersen

Både skuespillerne, scenografien og stemningen medvirker til, at man føler man bliver revet med tilbage i tiden til 1950erne, hvor stykket udspiller sig fra første scene og helt til slut. I stykket følger vi Joe Gillis, en forfatter, der virkelig har problemer både med sine manuskripter og økonomien. Men efter, at han møder Norma, en ældre stumfilmstjerne med mange drømme, begynder han, at få smag for det søde liv. Desværre har alt sin pris, hvilket han lærer igennem stykket, men er det allerede for sent?

Tammi giver Norma nyt liv

Hele holdet bag musicalen formår virkelig at give hver af rollerne deres egen udtryk, og man begynder hurtigt at få følelser for de forskellige personers liv.

Tammi Øst giver rollen som Norma så godt, at man til tider sidder på kanten af stolen over, hvad hun nu finder på for at få sine drømme til at gå i opfyldelse. Og tro mig Tammi ved, hvad hun gør. Det samme kan siges om Randy Diamond, som Joe Gillis.  Han formår virkelig at give hende modspil. Samtidig med, at han har en sådan indlevelse i sin rolle både med humor og dramatik, at man nogle gange holder af ham, og andre gange hader ham, for de valg han tager.

Musik af Andrew Lloyd Webber

Det er Andrew Lloyd Webber, der står bag musikken til Sunset Boulevard. Og Aarhus symfoniorkester gør det virkelig godt med at slå tonerne an. Hele forestillingen er på engelsk, men dansk tekstet. Selv sangene, som hele holdet klarer til ug

Tammi Øst stemme når hun synger sangen “As We Never Said Goodbye” fik virkelig hårene til at rejse sig på armen af ærefrygt. Man kunne næsten ikke lade vær med at nynne med.

På engelsk

Alt i alt er Sunset Boulevard virkelig oplevelsesværdig og overvejer du en tur i teateret, kan denne musical anbefales. Der gives hermed 4 stjerner herfra til holdet bag Sunset Boulevard

Det er en fordel, hvis man kan forstå engelsk. På trods af, at der er danske “undertekster”. Nogle gange er det svært at følge med i handlingen, da man desværre kan komme til at fokuserer på teksten og glemme handlingen på scenen. Men det er man som publikum  desværre nødt til, da nogle af udtalelserne til tider lidt svære at høre. Der må man som publikum hurtigt ty til teksterne for at få det hele med.

Sunset Boulevard spiller frem til 20. august 2022 i Musikhuset Aarhus.

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Flot jubilæum