KULTUR

Flot jubilæum

Skuespiller Nicolaj Cornelius, har så stor succes med hans one-man-show Fra Skjern til Varnæs, at han nu opfører det for 100 gang.
Foto: Pressebillede

Opfører Fra Skjern til Varnæs for 100 gang

Vores ”egen”, skuespiller Nicolaj Cornelius, har stor succes med hans one-man-show Fra Skjern til Varnæs. Nu skal han snart opføre det for 100 gang. Det sker i selveste “Skovpavillonen” fra Matador onsdag den 24. august.

Nicolaj Cornelius, der er Danmarksmester i Matador, og tillige sanger, skuespiller og ejer af Cornelius Teaterselskab, inviterer i showet publikum med bag kulisserne i en af Danmarks mest berømte, hvis ikke mest berømte, tv-serier, Matador.

Med malerisk fortælling og en levende beskrivelse af tv-seriens elskede karakterer, rejser Nicolaj Cornelius i showet fra familie til familie i Korsbæk. Undervejs fortæller han små, morsomme anekdoter fra filmoptagelserne og den elskelige serie. Men også om hans oplevelser med nogle af de skuespillere, der medvirkede.

Selve forestillingen tager udgangspunkt i den musik, der benyttes i Matador. Nicolaj Cornelius forklarer det selv med, at disse sange og melodier er meget betydningsfulde for historien og for stemningstilstanden. Musikken er som bekend usynlig og synlig på samme tid, og som kendetegnene for alt i tv-serien, så er alting meget nøje udvalgt til de enkelte scener.

Forestillingen Fra Skjern til Varnæs, havde sin urpremierer tilbage i 2019, og kan til og med næste forår opleves forskellige steder i Danmark. Og jubilæumsforestilling nummer 100 afvikles som nævnt i Aldershvile Slotspavillon, der indgik i flere scener i Matador. Da som Skovpavillonen.

Mere om forestillingen og billetter finder du her.

Læs også: Fem gode LGBT+ bøger