SAMFUND

Unge queers tager ordet i Operaens Foyer

Torsdag i Prideugen går unge queers på scenen med personlige og politiske taler i Operaens Foyer.
Foto: Camilla Winther

Det Kongelige Teater markerer Copenhagen Pride 2022 og retten til at være lige den, man er, når unge queers går på scenen med personlige og politiske taler i Operaens Foyer.

Seks modige unge queers indtager torsdag d. 18. august scenen i Operaen Foyer og sætter ord på det, der optager dem lige nu. “Unge queers tager ordet” hedder eventet, der er et samarbejde mellem Røst og Det Kongelige Teater.

Aftenen byder på taler fra unge queers mellem 17 og 26 år fra Sjælland, Jylland og København. Arrangementet er kulminationen på et intensivt talerskoleforløb skabt af Røst med deltagere fra LGBT+ Danmarks sommerlejr.

Talerne handler om det, der optager de unge lige nu, fra “don’t say gay”-loven i Florida til mediernes ansvar i forhold til inklusion og diskrimination, over til det fælles ansvar man har for at skabe trygge og inkluderende rammer 365 dage om året – ikke kun til Pride.

Det er vinderen af “Aktivistprisen” ved Danish Rainbow Awards 2021, Nicolaj Laue Juhl, der er aftenens vært. Nicolaj er desuden tidligere politisk talsperson for LGBT+ Ungdom.

Taler og minikoncert

Udover de seks taler består programmet også af en mini-koncert med den prisvindende cellist Josefine Opsahl, som kombinerer klassisk og elektronisk musik med performance og kunst.

Aftenen vil også byde på en performance og talk med den normkritiske dragqueen Mizz Privileze (de/dem). Mizz Privileze var i 2020 nomineret til både årets drag og årets LGBT+ person. Året før var de med i finalen på “Danmark har talent”.

Dørene til Operaens foyer åbner kl. 16:00, mens selve programmet går i gang kl. 17:00.

Arrangementet er gratis og åbent for alle på tværs af alder, køn, seksualitet og etnicitet. Det kræver blot, at der bookes billet på forhånd.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Røst og LGBT+ Danmark.

Læs mere om arrangementet og bestil billet her.

Læs også: P3 sætter fokus på Priden