SAMFUND

Stor opbakning til borgerforslag – manden bag mærker kærligheden

Søren Kristensen Juliussen sammen med sin mand og datter.
Foto: Privat

Borgerforslaget om anerkendelse af  medfaderskab i regnbuefamilier har på det seneste fyldt manges feeds og skabt overskrifter og indslag i stort set samtlige medier. Med lynets hast bragede underskrifterne ind og de 50.000, som gør at forslaget skal tages op i folketinget, blev nået inden for to døgn.

Opbakningen til Søren Kristensen Juliussens forslag har været mere end overvældende. De seneste dage har været heftige, med stor tilstedeværelse på de Sociale Medier, samt den helt store tur i mediemøllen, med interview og udtalelser her, der og ja, snart alle vegne. Fra Se og Hør, til Kristeligt Dagblad. Fra TV2 News til Aftenshowet.  Han og hans familie har været på og spotlightet været tændt, næsten i døgndrift.

For Søren Kristensen Juliussen og hans familie har det også været et par meget hektiske dage. Og der er ingen tvivl om, at det der har været fart på, det mærker man i hans svar.

”Travle, overvældede og rørende. Vi har virkelig skulle tage hinanden i hænderne og kigge hinanden dybt i øjnene for hele tiden minde hinanden om, at det handler om vores familie og det samarbejde, der ligger i at være forældre”, fortæller han til Out & About

”Men for mig har det været en stor ære og privilegium at få lov til at repræsentere så mange marginaliserede familier. Jeg er pavestolt over den tillid, der er blevet udvist. Og så er jeg ekstremt taknemmelig for alle de regnbuefamilier, der har dannet ring om os og stået frem med deres fortælling. LGBTQIA+ miljøet og vores allierede har virkelig vist et fantastisk sammenhold i denne sag”, tilføjer Søren Kristensen Juliussen.

Vil skabe tryghed for sin familie

Søren Kristensen Juliussen og hans mand, Søren Kristensen, blev i november fædre til datteren Charlie, men ved siden af glæden over familieforøgelsen, fylder en bekymringen, da de ikke begge kan erklæres som fædre på papiret og dermed få samme rettigheder og indflydelse. Som heteroseksuelle par eller lesbiske par.

Borgerforslaget omhandler netop anerkendelse af medfaderskab i regnbuefamilier. I dag kan forældreskab kun deles mellem en mand og en kvinde eller mellem to kvinder. Og dermed kan det ikke deles mellem to mænd, hvilket betyder, at den ene far står uden juridiske rettigheder som forælder.

Det er den problemstilling borgerforslaget skal lave om på. Og med den store opbakning forslaget har fået på rekordtid ser det ud til at danskerne er enige. Online har de positive vibes været massive med få enkelte undtagelser. Men selv disse er blevet overskygget af alle de positive tilkendegivelser. Forslaget, og de mange fortællinger der er kommet frem i den forbindelse, er blevet delt igen og igen.

Søren håber på at borgerforslaget kan give medfædre rettigheder.
Foto: Privat

Et stort tak

Søren og hans familie har tydeligt mærket opbakningen og for ham har det været ekstrem rørende, som han udtrykker det,

”Det har været tydeligt, at danskerne længe har været klar til at anerkende os som familie. De fleste troede jo allerede at reglerne var sådan, og det har været nemt for dem at støtte. De fleste har ikke engang skulle overveje det, og det er altså en rørende blåstempling og inklusion”, lyder det fra den lidt overvældede familiefar.

Forslaget har lige nu langt over 80.000 underskrifter, så Folketinget kommer ikke uden om at skulle debattere forslaget. Flere partier, har allerede meldt ud at de er klar til at støtte forslaget.

”Jeg vil gerne sige et kæmpe tak til alle, der har støttet forslaget. TAK! Af hele mit hjerte. Både på vegne af mig selv min mand og vores datter: Men også på vegne af alle andre, der har mærket kærligheden og anerkendelsen fra det samfund og fællesskab, vi lever i. Bare tak!”, lyder det fra en træt men glad Søren Kristensen Juliussen.

Har du endnu ikke taget stilling til om du vil støtte forslaget, så kan du læse mere om forslaget her.

Læs også: Borgerforslag: Anerkend medfaderskab i regnbuefamilier