OPINION

Stigmatisering på grund af alder og seksualitet

Foto: Screendump fra Sky Danmark Health // YouTube

Skal man som bøsse i dagens Danmark undlade at skrive i sit CV, at man er gift med en mand?

 Jørgen Holbøll Greens ­rådgiver i a-kassen anbefalede ham at udelade oplysninger i sit CV om, at han er homoseksuel og gift med en mand.

Det fik ham til at skrive følgende i et debatindlæg i Politiken: ”Er det værst at blive stigmatiseret på grund af sin alder eller sin seksualitet?”

Gør alderen til et problem

Jørgen har som 53-årig færdiggjort sin uddannelse i fransk litteratur og meldt sig som ledig dimittend. Han havde ikke de store forventninger til jobcentret, men regnede med, at hans a-kasse kunne bidrage til at afklare hans jobmæssige kompetencer.

Men det første møde med rådgiveren fra a-kassen var meget skuffende. Her fik han at vide, at det var spild af tid at søge opslåede stillinger, da alle medlemmer over 50 år automatisk blev sorteret fra i alle rekrutteringssystemer. Budskabet fra a-kassen var, at hans eneste mulighed var at søge uopfordrede job.

Fortæl ikke om din mand

Næste møde i a-kassen drejede om udformningen af Jørgens CV.

I CV’et havde Jørgen blandt andet skrevet, at han var glad for at rejse sammen med sin mand. Disse ord stregede jobrådgiveren over og skrev i stedet ægtefælle. Begrundelsen var, at der er fordomsfulde mennesker, som kunne finde på at frasortere Jørgen på netop den baggrund.

Jørgen mente dog, at det i så fald nok ikke ville være en arbejdsplads, som han havde lyst til at arbejde på. I det hele taget kom det bag på ham, at det at være homo skulle være et problem i dagens Danmark.

Den dobbelte vanvidsfabrik

Især et spørgsmål står tilbage hos Jørgen:

”Hvornår får beskæftigelsesministeren taget sig sammen til at rydde op i den dobbelte vanvidsfabrik, som jobcentrene og a-kasserne udgør?” skriver han i sit debatindlæg i Politiken.

 

Debat: Har du været ude for lignende oplevelser eller hørt om andre, der har haft lignende oplevelser, så kom gerne med dine kommentarer og oplevelser på artiklen på vor facebookside.

Kilder: a4arbejdsliv.dk og politiken.dk

 

Se video: A-kasse til Jørgen: Hold din mand hemmelig i dit CV // Sky Danmark Health

 

Læs også: Et liv uden had, fordømmelse og stigmatisering

Se også: A-kasse til Jørgen: Hold din mand hemmelig i dit CV