ANMELDELSER

Vild med dans – the musical, er en pæn danseforestilling

Vild med dans – the musical
Foto: Miklos Szabo

I efterhånden rigtig mange år har de der havde lyst hvert år i et par måneder kunnet følge med fredag efter fredag, når der på tv blev blændet op for Vild med dans.

I Vild med dans har erfarne og professionelle dansere budt nydansere op til dans og har gennem lange og intensive træningsforløb vist disse en helt ny side af dem selv, samtidig med at en stor del af familien Danmark har set på. Og som det er i konkurrencer, bliver par efter par i livesendingerne, hvor de skal vise, hvad de har lært i ugens løb sorteret fra, indtil en sæsonvinder bliver kåret.

Tilsyneladende er der nogle danskere, der ikke har fået nok af Vild med dans. Og måske derfor byder Østre Gasværk Teater nu op til en ny omgang dans, Vild med dans, denne gang som såkaldt musical.

Og som der står i introduktionen så kan man som publikum glæde sig til dans, drama, kendte hits og eventyrlige kjoler. Alle fire påstande holder – delvist, om end dramaet ikke er jordens største, men dog er det, der binder dele af historien sammen.

Konceptet i forestillingen er i al sin enkelthed at helt almindelige danskere, ikke kendisser som i tv-udgaven, får mulighed for at deltage i konkurrencen. Hurtigt finder de ud af, at det er hårdt arbejde at lære de mange danse, at berømmelsens pris i relation til presseomtale kan være svær at kapere, men også at der kan opstå skader, og ikke mindst konflikter mellem dansere og programværter, ikke mindst fordi nogle af dem i forvejen kender hinanden.

Musikken i forestillingen er skruet godt sammen med et godt tempo og drive, orkestret under ledelse af Mikkel Gomard lyder godt, og sangerne James Sampson og Gry Trampedach formidler nogle af de seneste mange års populære toner på bedste vis uden at være prangende. Og i dette sidste ligger så ”musical-effekten”, for det er ikke aktørerne på scenen, eller dansegulvet om man vil, som synger. Nej denne del er lagt i munden på to professionelle sangere, der dukker op på sidelinjen i ny og næ. Så måske lidt falsk varebetegnelse? I hvert fald har de musicals jeg har set indtil nu været performet af sangerne på scenen, der samtidig skulle spille diverse roller.

Når dette er skrevet, så skal specielt fremhæves de professionelle dansere, der også har været med i ”virkelighedens” Vild med dans. Morten Kjeldgaard, Michael Olesen og ikke mindst Asta Bjørk Ivarsdottir gør det godt. De er fantastiske dansere og de kan faktisk også fremføre deres replikker, godt nok få i antal, troværdigt. Og så medvirker de enkelte gange som del af ensemblets blandede kor.

For os der ikke har været med i studiet til livesendingerne på Vild med dans i tv, er det desuden en fornøjelse at komme helt tæt på denne del af dansens verden, for dermed at kunne nyde de smukke rober, de forskellige dansetrin i blandt andet engelsk vals, tango, og freestyle, og de flotte optrin i forestillingen, på nærmeste hold.

På rollelisten står også kendte skuespillere som Niels Ellegaard, Camilla Bendix, Troels Thorsen, Lise Kofoed, samt entertainer Mille Gori. Heller ingen af dem synger.

Dramatiker Thomas Markmann har forsøgt sig med en del ironi i forestillingen, men indrømmet så havde jeg det svært med denne. Det virkede for kunstigt, eller også forstod jeg det simpelthen bare ikke. Især faldt ironien og det humoristiske i Troels Thorsens rolle som publikumsopvarmer med mere mig irriterende.

Har man ikke fået nok af Vild med dans på tv, og har man lyst at bruge et par timer i det smukke Østre Gasværk kan musicalen Vild med dans være et hyggeligt bud: Man er pænt underholdt, og jo roberne er smukke, musikken god, og ikke mindst afslutningsnummeret på første og åbningsnummeret på anden akt flotte.

Out & About strækker sig langt med fire regnbuer for underholdende og flot var det, men en stor musical, det var det ikke.

Vild med dans – the musical spiller frem til den 26. april på Østre Gasværk.

 

Læs også: MAMMA MIA! – hitter igen!