KULTURRAINBOW BUSINESS DENMARK

Stem til Danish Rainbow Awards 2023

Hvem skal vinde Danish Rainbow Awards 2023? Det kan du være med til at bestemme ved at stemme herunder. 

Onsdag den 27. september er det tid til årets udgave af Danish Rainbow Awards. Igen er det Cirkusbygningen i København, der danner rammen om det store awardshow.

Du kan stemme til og med søndag den 24. september 2023 klokken 20.00.

Hele 15 kategorier er der i år til LGBT+ miljøets store prisshow. Hvilket giver dig mulighed for at fremhæve og hædre de mange, der gør en forskel.

Selve showet afholdes i Cirkusbygningen onsdag den 27. september 2023.

 

Afstemningen er nu slut!

Billetsalget er slut!

Her er de nominerede til årets Rainbow Awards 2023:

Selve afstemningen er nederst på siden.

De 15 priser er:

Litteraturprisen:

Litteraturprisen gives til en person, som har bidraget og støttet LGBT+ miljøet gennem et litterært værk, eller igennem litteraturen har beskrevet det at være LGBT+ person i nutiden eller gennem historien.

Og de nominerede er …

  1. ”Som at slå rødder i kviksand” – LGBT Asylum

”Som at slå rødder i kviksand” er en gribende samling af fortællinger fra nyankomne LGBT+ personer. De personlige historier giver et intenst og rørende indblik i de medvirkendes håb, drømme, angst og tab.

  1. ”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” – Glenn Bech

”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” er et manifest, der udraderer alle idéer om lige muligheder. Glenn Bech skåner ingen når han taler ud om klasse, proletariat og elite, om provinsbøsser og repræsentationssmykker, moralisme og hykleri.

  1. ”S3X” – PEECH & People’s Press

Lækker og sexet læsning, som skildrer mangfoldighed igennem sine historier og den åbne seksuelle samtale. Samtidig lader de et bredt udvalg af forfattere komme til orde. Der iblandt stærke queer repræsentanter. Hele novellesamlingen er på tværs af køn og seksualiteter.

  1. ”Mod Sædvane” – Birgitte Possing

Pionerhistorien om Ninna Arbo, der i 1977 angiveligt som den første kvinde i verden inseminerede sig selv.

‘Mod sædvane’ stikker hånden ned i hvepsereden i den aktuelle debat om, hvornår og hvordan vi har ret til skabe liv. Det gør den med sin historiske skildring af homoseksuelle kvinder og mænd, der hjælper hinanden med at få drømme om familie til at gå i opfyldelse før sundhedsvæsnet tog styring over assisteret reproduktion.

 

Kunstprisen:

Kunstprisen gives til en person, organisation eller virksomhed som har bidraget til udbredelsen af LGBT+ kunst eller kunstnere.

Og de nominerede er …

  1. Positive Portrætter – Mathilde Fenger & Aidsfondet

12 positive portrætter af 13 mennesker som lever med HIV. Mathilde Fenges 12 store malerier og historien bag dem er en vigtig milepæl i historien om HIV og de mennesker, der lever med det. Billederne er et opgør med det tabu som stadig hænger over HIV og Aids.

  1. Hugo Arruda

Det er tidssvarende og sexede billeder af nutidens queer kultur. Hugo Arruda har bidraget med illustrationer til MIX Copenhagen, Checkpoints muleposer og forsideillustrationen til Tone Ottilies bog ”Milo og Molly er ikke kærester” (2023).

  1. Følsomt Broderi – Kris Jensen

Følsomt broderi er finurlig ”story telling”. I et grænseland mellem dagbog og lommefilosofi er vi inviteret med ind i Kris Jensens liv og transition. Det er livets store udfordringer, der skæres ind til benet, og selv den mindste tanke bliver hårdtslående, rørende og følsomt broderet.

  1. Vi har været her før – Birk Thomassen & Niels Henning Kragh Jensbye

Seksuelle og intime relationer mellem mænd. Gennem foto og tekst, med fokus på teksturer, overflader og aftryk, skildres et kredsløb af historier, handlinger og relationer.

 

Sceneprisen:

Sceneprisen gives for en scenepræstation eller forestilling, som har portrætteret eller skildret LGBT+ minoriteter, gennem dans, drama, musical eller komedie.

Og de nominerede er …

  1. Ukøn

Ukøn bringer noget uspoleret, råt og utroligt sjovt til den danske scenekunst. Ukøn er selvironisk og uden undskyldninger, men har med humor og selvindsigt taget sin plads – ikke kun i LGBT+ miljøet.

  1. ARVEN – Det kongelige Teater

ARVEN portrætterer en ny generation af homoseksuelle mænd, der er vokset op i Aids-epidemiens skygge, og som ikke har mærket de rædsler på egen krop, hvis ar og traumer samtidigt er en stor del af fundamentet for deres hverdag og selvforståelse.

  1. KÆRLIG HILSEN HADET – Johannes Nymark & Thomas Lagermand Lundme

En smuk monolog om at blive slået ned både fysisk og psykisk, men også om at falde til i netop det fald, et overfald indebærer. Forestillingen bygger på forfatteren og dramatikeren Tomas Lagermand Lundmes egne oplevelser, hvor en personlig historie om overfald, voldtægt og svigt bliver omdrejningspunkt for en større fortælling.

  1. The Chosen Haram

”The Chosen Haram” er et berusende cirkusshow om kærlighed, sex, stoffer og Islam. Det er en fysisk fortælling, der med både kropslig power og næsten genert intimitet udforsker, Sadiq Alis egne oplevelser med at forsone sin seksualitet med sin tro.

 

Årets Artist:

Årets artist gives til en person eller gruppe som gennem Sport, musik, dans, eller skuespil, har rykket grænser i eller for LGBT+ miljøet.

Og de nominerede er …

  1. Freddy Q

En kunstner, der tør at synge om det at være bøsse, at have bøssesex, at være liderlig og føle begær. Det er ikke ualmindeligt i den heteroseksuelle kultur at udtrykke sig seksuelt, men I hiphopkulturen er det stadig tæt på uhørt at en bøsse stiller sig op og udtrykker sig ud på samme måde.

  1. Elijah Kashmir

Elijah Kashmirs univers afspejler de udfordringer, Elijah havde som teenager, hvor de ikke blev accepteret fordi de var queer. Med sin musik skaber Elijah Kashmir rum til at eksperimentere og bryde med normen, i hårdtslående produktioner og normbrydende tekster.

  1. Ivy Rosenauer

Ivy Rosenauer kom med sin single ”Speed Me Up” som den første trans artist på Spotify Social, og har bl.a. med sin feature i Elle Magazine udbredt synlighed for transpersoner, med det vigtige budskab om at elske den du er.

  1. Rosa Lux

Rosa Lux er en ikonisk Dj i queermiljøet, og har markeret sig mange gange på den danske musikscene. Hun er nu højaktuel med sit længe ventede nye album ”Get To Shore”, der er et iøjnefaldende og meget personligt værk.

 

Aktivistprisen:

Aktivistprisen gives til en person eller organisation, som gennem aktivistisk arbejde styrker LGBT+ personers rettigheder i Danmark og resten af verden.

Og de nominerede er …

  1. Lev og Lad Leve

Lev Og Lad Leve kæmper hårdt for at stoppe hadforbrydelser. Deres seneste borgerforslag, om registreringen af hadforbrydelser, bidrager til at styrke politiets arbejde og prioritering af indsatsen mod hadforbrydelser.

  1. Checkpoint

Checkpoint og Aids-fondets aktivistiske kampagne aktiverede LGBT+miljøet og sikrede der med Checkpoints overlevelse i 2023. Der blev skabt et solidt grundlag for forsat kamp for Checkpoint og retten til seksuel sundhed for LGBT+ personer.

  1. Alliancen for et tryggere natteliv

Alliancen for et tryggere natteliv har med deres undersøgelse og rapport, vist hvor store udfordringer marginaliserede og minoriserede grupper, herunder LGBT+ personer, oplever i nattelivet og at det kalder på handling fra aktører og myndigheder nu.

  1. Cecer Bjørk / Queer Nord

Cecer Bjørk har som forperson for Queer Nord, været en afgørende faktor i at et mangfoldighedshus er opstået i Aalborg. Cecer har gennem akademisk viden, personlig erfaring, foreningsarbejde, politisk arbejde og aktivisme gjort opmærksom på diskrimination i medierne, i adskillige debatter og på konferencer.

 

Erhvervsprisen:

Erhvervsprisen gives til virksomhed eller enkeltperson, som gennem sit arbejde skaber tryghed og inklusion på arbejdsmarkedet, eller i sin virksomheds profil støtter LGBT+ miljøet og rettigheder for LGBT+ personer.

Og de nominerede er …

  1. Tivoli – Fra målemænd til målemennesker

Med 180 års historie, har tivoli bevaret sin grundsubstans, og samtidigt formået at følge med tiden når vi kigger på detaljerne. Når du i dag skal kontrollere om du er høj nok til en af Tivolis mange forlystelser bliver du ikke længere mødt af en standardiseret hvid målemand, men et af kunstneren Thomas Winklers individuelle og mangfoldige målemennesker.

  1. Arne Aksel – ”The Joy of the Unnecessary”

Gardin- og interiørmagikeren Arne Aksel gav os i år, i et stort samarbejde, en parade af diversitet og livsglæde, under Copenhagen Fashion Week.  Glæden ved det unødvendige er vigtig fordi glæde er en nødvendighed i sig selv.

  1. Restaurant 1733

Nybrogades glade personale og høje humør er blevet en etableret institution i LGBT+ miljøet. Deres engagement rækker langt udover lokalerne ved kanalen i København igennem økonomisk støtte til flere større indsamlingsprojekter for LGBT+ personer.

 

Foreningsprisen:

Foreningsprisen gives til en forening i LGBT+ miljøet, hvis arbejde fremmer LGBT+ kultur eller -rettigheder for LGBT+ personer.

Og de nominerede er …

  1. Sipineq+

LGBT+ foreningen i Grønland har i rekordfart, startet arbejdet for LGBT+ terminologier i grønlandsk talende samfund, og udviklingen af det grønlandske sprog for at styrke mangfoldighed, tryghed og inklusion. Foreningens arbejde for ret til barselsorlov som mandlige queerforældre er nået helt op til De Forenede Nationer.

  1. Sabaah

Sabaah arbejder for rettigheder til minoritetsetniske LGBT+ personer i Danmark, og har siden 2006 været med til at ændre dagsordenen i det danske LGBT+ miljø. Diskrimination af etniske og religiøse minoriteter, er et stadigt stort problem både i og udenfor LGBT+ miljøet.

  1. Intersex Danmark

Intersex Danmark har kæmpet en lang og hård kamp for interkønnede menneskers rettigheder, og mod den underkendelse af deres blotte eksistens, som forekommer i den offentlige debat.

 

Medieprisen:

Medieprisen gives til Medieorganisationer eller produktionsselskaber, som gennem deres arbejde og produktion skildrer LGBT+ personer, eller informerer om LGBT+ personers virkeligheder og kampe i Danmark og resten af verden.

Og de nominerede er …

  1. Tanker om køn – Ivy-Oak

Instagramprofilen ‘Tanker om køn’ af Ivy-Oak, underholder og informerer med infographics om hovedsageligt transpersoner og non binæres oplevelser. Desuden har de oversat bogen ”Det føles godt at være sig selv”.

  1. Sex med P3 – Transkroppen – DR P3

‘Sex med P3’ skaber et rum hvor transpersoner kan sætte ord på de følelser som de har om deres krop og transition. Sex med P3 er uddannende og spændende underholdning med respekt for minoriteter.

  1. HeartCore Magazine – Copenhagen Pride

HeartCore Magazine fra Copenhagen pride bringer historien fra LGBT+ miljøet, af LGBT+ miljøet og til LGBT+ miljøet. Det er underholdende, fordybende og reflekterende journalistik.

  1. Bladvenner

Det er lårklaskende underholdning når Mathias Helt og Nicholas Nybro læser både gamle og nye ugeblade, og reflekterer over fortiden og samtiden. En podcast, der vækker afsavn til det hedengangne “Er du Sunshine?” på Radio24Syv.

 

Sportsprisen:

Sportsprisen gives til personer eller organisationer i sportens verden, der fremmer LGBT+ personers rettigheder og positioner i sportens verden.

Og de nominerede er …

  1. Helle Thorning-Schmidt

Vores tidligere statsminister gjorde sin holdning til forbuddet mod regnbuer ved fodbold VM for herrer i Qatar ganske klart, da hun overværede åbningen iført en frakke med tydelige regnbueærmer.

  1. Aarhus Regnbueidræt

Aarhus Homo Sport, skiftede navn til Aarhus Regnbue Idræt, som led i at skabe mere inklusion for flere seksualiteter og kønsminoriteter.

  1. Pan Idræt og Dansk skak Union

Pan Idræt og Dansk Skak Union tog klar afstand fra Det Internationale Skak Forbund (FIDE) da man udelukkede transkvinder fra at deltage ved kvindeturneringer.

 

Årets Drag-performer:

Årets Drag-performer gives til den drag artist, der gennem sit arbejde bedst repræsenterer drag kulturen – dens kulturarv og udvikling, i mediebilledet såvel som på scenen.

Og de nominerede er …

  1. Di Di Cancerella & The Diana Diamond

Di Di Cancerella og The Diana Diamond optræder sammen med historieoplæsning for børn. Det er en fin og fordomsfri alliance mellem de to dragartister og deres unge tilskuere, som på trods af had og modstand beviser at den kreative udtryksform er nærende for det rene barnesind.

  1. Phillipina

Phillipina er en af Danmarks nye drag-superstjerner. Hun tager scenen med storm og vandt i år første pladsen ved Absalons Dragrace.

  1. Faux-Moe

Faux-Moe er blandt katalysatorerne for et voksende Drag miljø i Aarhus. Han er en energisk performer, hvis stil og udtryk er kreativt, eventyrligt og aktivistisk.

 

Eventprisen:

Eventprisen gives til arrangører af events som understøtter mærkesager eller enkelt grupper i LGBT+ miljøet.

Og de nominerede er …

  1. Charity Ball for Checkpoint – Copenhagen Pride Youth

Da Checkpoint stod til at skulle lukke klinikker i Aalborg og Odense allierede Copenhagen Pride Youth sig med aktører fra LGBTQIA+ miljøet og skabte et fantastisk Charity Ball. Med donationer fra kendte og erhvervsliv, samlede de over 40.000 kr. sammen til Checkpoint gennem et runway show med drag artister, unge quuer personer og repræsentanter fra organisationer i miljøet.

  1. FLINT kbh

FLINT kbh er et queerfeministisk eventinitiativ, som udspringer fra Kvindehuset i Gothersgade. FLINT kbh står blandt andet bag ”Queer Wellness” og ”Gnist” festerne. FLINT kbh har primært kønsseparatistisk virke, hvor alle kønsminoriteter og kvinder er velkomne.

  1. Banana Party

Emilio Rios Galves skaber fester for mænd, der har sex med mænd. Banana Party er blevet et festfænomen for bøsser som savner et frirum udenfor det etablerede natteliv, hvor man let bliver stigmatiseret og sat i bås.

  1. Dragskolen

Danmarks Dragskole er blevet en stor succes med det formål at lære børn og voksne dragkunsten. Skolens elever optrådte både på arbejdermuseet i forbindelse med Copenhagen Winter Pride og på Rådhuspladsen ved Copenhagen Pride.

 

Årets Ally:

Årets Ally gives til en person som bruger sin platform til at støtte og styrke LGBT+ personers rettigheder og vilkår.

Og de nominerede er …

  1. Udgået

 

  1. Frederiksberg Bibliotekerne

På trods af voldsomme trusler mod dragartisterne Diana Diamond og Di Di Cancerella, stod Frederiksberg bibliotek fast sammen med artisterne og gennemførte den omdiskuterede oplæsning i forbindelse med Den lille Kulturnat.

  1. Tobias Bøgeskov Eriksen – Aalborg Kommune

Som Byrådsmedlem (S) i Aalborg Kommune og forperson i Aalborg kommunes mangfoldighedsudvalg, har Tobias, været en drivkræft for at få et mangfoldighedshus, og en mangfoldighedspulje i Aalborg Kommune.

  1. Sophie Hæstorp Andersen

Københavns overborgmester tog bladet fra munden, da der i den amerikanske ”dansker enklave” Solvang i Californien blev afbrændt Regnbueflag, med argumentet at det var for at beskytte traditionelle værdier. Sophie Hæstorp Andersen opfordrede Solvangs byråd til at give fyld støtte til byens LGBT+  miljø.

 

Årets LGBT+ person

Årets LGBT+ person gives til en LGBT+ person som går forrest i kampen for minoriteters rettigheder, enten gennem aktivistisk/politisk arbejde eller som forbillede for andre LGBT+ personer, gennem sin stilling eller position i samfundet.

Og de nominerede er …

  1. Lars Christian Østergreen

Lars Christian Østergreen har som direktør markeret AIDS-Fondet som en central spiller i LGBT+ miljøet med et klart fokus på LGBT+ personer seksuelle sundhed. Han har med en aktivistisk tilgang kastet AIDS-Fondet ind i kampen for Checkpoints overlevelse og  den voldsomme stigning i chemsex i LGBT+ miljøet.

  1. May Lifschitz

Som transkvinde har May Lifschitz, været meget udtalt og ærlig i store medier som Børsen Pleasure og Alt for damerne. Som skuespiller og model har hun kæmpet for at transpersoner på lige fod med andre skal kunne findes i mediebillede.

  1. Christian Bigom

Som forperson i Pan Idræt og engageret i både DGI og DIF er Christian blandt bannerførerne i kampen for at sport, mental sundhed og inklusion går hånd i hånd.

 

Nattelivsprisen:

  1. Gbar
  2. GAG
  3. Cosy Bar
  4. Das Disco
  5. Den anden side

 

Årets Bar:

  1. Jailhouse CPH
  2. SIX CPH
  3. Qbar
  4. Kromosom
  5. Masken Bar
  6. Kiss Kiss
  7. Centralhjørnet
  8. Vela

Afstemningen er nu slut!

Bemærk at du kun kan stemme en gang i hver kategori, at du skal stemme i alle de kategorier du vil stemme i før du afslutter.

OBS: Afstemningen er sikret via IP adresse. Det betyder, at hvis du sidder på et offentligt netværk, på et kollegium eller i et bofællesskab med fælles internet, vil du ikke kunne stemme hvis en anden har gjort det på samme netværk.

Prøv evt. at stemme fra din mobiltelfon, men husk at slå wifi fra, så du bruger mobilens netværk.

Hvis det netværk du sidder på har skiftende IP adresse, så prøv igen senere.

Læs også: De skal være værter til årets Danish Rainbow Awards