RAINBOW BUSINESS DENMARKSAMFUND

Danish Rainbow Awards får ny dato grundet covid-19

Danish Rainbow Awards 2020 får ny dato grundet covid-19 udbruddet.

Showet afholdes i stedet den 30. september i Cirkusbygningen i København. Men det skal ikke afholde os fra at offentliggøre de nominerede til årets Danish Rainbow Awards.

Årets stort anlagte Rainbow Awards skulle have løbet af stablen 22. april i Cirkusbygningen i København. Men Rainbow Business Denmark, som arrangerer det store awardshow har vurderet at det er yderst usikkert om showet overhovedet kan afholdes på den dato på grund af covid-19 smittefaren. Derfor har man valgt at rykke showet til 30. september.

”Bestyrelsen har onsdag eftermiddag besluttet at flytte Danish Rainbow Awards til efteråret. Jeg mener det er vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens og regeringens anbefalinger. Derfor var jeg forberedt på at skulle kunne handle hurtigt og det har vi gjort. Danish Rainbow Awards skal være en stor fest, hvor vi fejre de personer, som gør en forskel for LGBT+personer, så muligheden for at skulle afholde showet uden publikum er ikke aktuelt for mig”, udtaler formanden for Rainbow Business Denmark, Niels Holm til Out & About.

 

De nominerede til årets Danish Rainbow Awards 2020 er:

Årets LGBT+person

Michael Bjerring / Mizz Privileze

Michael laver normkritisk aktivisme og arbejder som menneskerettigheds konsulent, arbejder for Sex og Samfund, samt arbejder for bedre skolegang for Queer elever i folkeskolen. Ud over det var Michael også med i Danmark Har Talent hvor Michael i finalen bragte LGBT+rettigheder ind i bedste sendetid.

Niels Laigaard

Niels er et forbillede for unge LGBT+ personer fordi han formår, at stå ved hvem han er ved hele vejen igennem, at være sig selv, elske sig selv, med eller uden makeup og glimmer i skægget. Niels nedbryder tabuet om, at mænd ikke kan bruge makeup ved selv at bruge makeup, samt være makeup artist og makeup producent.

Silas Holst & Jacob Fauerby

Jakob og Silas, skabte positiv opmærksomhed på et virkelig tiltrængt område. Det de har opnået i vild med dans, er et stort skridt i en positiv retning for LGBT+personer. De har skabt både Danmarks og verdenshistorie med samkønsdans, hvor de samtidig gjorde det så flot og godt, at de vandt, hvilket var fuldt ud fortjent.

Aktivistprisen

Hanne Gyberg Frandsen

Hanne har rådgivet og understøttet migranter med LGBT+ baggrund, hvor de bliver bedre rustet til et værdigt liv i Danmark. En enestående aktivist som fortjener at blive hædret for sit hårde arbejde og talrige resultater.

Noah og Sika Skaalum

Noah og Sika Skaalum har på modigste vis taget hele Danmark med ind i deres egen fortælling og intime rejse, hvor Noah står frem som transperson, med alle de overvejelser og udfordringer det har med sig, og Sika som den evigt støttende og forstående hustru, som kun ønsker hendes mand og faren til sit kommende barns bedste.

Elijah Kashmir Ali

Eliahs omfavner, kæmper og inspirerer på daglig basis igennem sin instagram-Stories – Det er udover indlæg i Mino Danmark’s magasin “mino Views”, indlæg i diverse aviser og TV-indslag. Elijahs er en frontløber, en der er ligeglad hvad andre har at siger, normkritikere, mønsterbryder, intersektionel-feminist, muslim, og et kæmpe forbillede for mange.

Medieprisen

En Fabulous Familie

En Fabulous Familie er et fest fyrværkeri i alle regnbuens farver. Indblikket i Annemette, Kim og Mollys hæsblæsende hverdag, på og af scenen, er hjertevarm, morsom og rørende.

”10 år senere”

10 år senere, viser på meget usexet vis hverdags problemerne i et parforhold, som er gået i stå. At 10 år senere handler om et homoseksuelt par virker næsten ligegyldigt, på en måde hvor man rives med i tå krummende pinligheder og alvorlige situationer mellem to mennesker.

Dragedronningerne

Brynhildr og Annie Rection, taler i deres Podcast Dragedronningerne og alt mellem himmel og jord. Det er personlige fortællinger med emner som skam, sex, seksualitet og krop, bliver berørt med humor og alvor.

Foreningsprisen

SABAAH

Sabaah gør med deres vigtige intersektionelle arbejde, både socialt, kulturelt og politisk, et kæmpe arbejde for minoritetsetniske LGBT+personer. Sabaah skaber et trygt og godt rum for folk, som udover at være en seksuel minoritet eller have en anden kønsidentitet end cis, også er muslimer.

FSTB

Foreningen til støtte for transkønnede børn har gjort en stor og bemærkelsesværdig indsats, for transkønnede børn. FTSB arbejder for at give livskvalitet til transkønnede børn og unge gennem netværk, rådgivning og politiskarbejde.

LGBT+Huset i Aarhus

LGBT+huset i Aarhus er det første samlede LGBT+hus i Danmark. Man samler Kultur, socialt arbejde og sundhed under et tag. I LGBT+Huset kan LGBT+personer mødes på tværes af foreninger hvilket styrker LGBT+miljøet.

Årets Hetero / Straight Ally

Lina Rafn

Lina Rafn er en evig LGBT+ allieret, og har gentagende gange spillet til LGBT+arrengementer. Lina er fortaler for at intet er for meget eller underligt og at du skal leve som du er inderst inde i dig selv.

Victor Fischer

Victor Fischer startede en mindre regnbue revolution på fodboldbanen da han i sommeren sagde fra over for Homofobiske til råb fra tilskuerne. Han opråb fik klare konsekvenser og bidrog til kampen mod homofobi i sportsverdenen

Annemette Vedel Augustesen

Annemette har i mange år været bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride, LGBT+aktivist og nu frivillig koordinator for Copenhagen Pride. Hendes utrættelige og frygtløse indsats for minoriteter er til gavn for mange.

Kulturprisen

Elias Sadaq

Elias Sadaqs digtsamling GADESTREGER er den første danske digtsamling der indeholder digte om at være queer, muslim og minoritetsetniskElias er en ny stemme i dansk undergrunds litteratur og har allerede med sit første værk sat ord på adskillige tabuer.

Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor

Dragqueen Ramona Macho og Vesterbro Sogns Ungdomskor er et fantastisk møde mellem LGBT- kultur og kristendom. Med den danske folkekirke som ramme, viser Ramona Macho et moderne billede på næstekærlighed, menneskelig respekt og rummelighed.

Kristian Zahrtmann. Queer, kunst og lidenskab

I forbindelse med udstillingen om Kristian Zahrtmann, en af Danmarks første åbenlyst queer kunstnere, har på Den Hirschsprungske Samling, Fuglsang Kunstmuseum og Ribe Kunstmuseum sammen med LGBT+ Danmark udviklet et undervisningsmateriale til folkeskolen om kunst, køn, seksualitet og identitet i et historisk og nutidigt perspektiv.

Årets Drag Performer

Dallas King

Han har været med til at gøre den Københavnske drag scene mere inclusive. Med ham i spidsen og i blomstring er den danske drag scene på vej imod nye højder

Mizz Privileze

Mizz Privilezes enorme talent der blev slået fast i ‘Danmark har talent’, med en altid aktivistisk dagsorden omkring medmenneskelighed og LGBT+rettigheder.

Chantal al Arab

Chantal har det seneste år bidraget til at gøre Københavns LGBT+miljø bedre ved gentagende gange at moderere debatter om alt fra skam til inklusiv tale. Samtidig har hun givet os smil på læben og tårer i øjnene når hun har været med i radioprogrammet Er du sunshine? og underholdt med gruppen veninderne.

Eventprisen

Human rights programmet – Copenhagen Winter Pride

Copenhagen Winter Pride gav os et alsidigt og stærkt Human Rights program, med talks, paneler og debatter. Arrangementerne var alsidige, respektfulde og repræsenterede LGBT+miljøet på en højt faglighed og jordnærhed.

Dragstories med Di Di Cancerella og Dallas King

Di Di Cancerella og Dallas King gennemførte på trods af kritik, chikane og tilråb højtlæsning for børn på et lokalt bibliotek. Dragstories er med til at skabe forståelse, nysgerrighed og tolerance blandt børn og unge

Draghouse

Draghouse er flagskibet i den danske drag kultur og Tonny Liljenbeg, som er Danmarks Grand Old Drag Daddy, har både underhold og fostret talent i Dragmiljøet.

Sportsprisen

Jon Lee-Olsen

Jon Lee-Olsen er den første Danske mand i topidræt, der sprang ud som homoseksuel. Jon skriver dermed historie og er kun den 3. professionelle ishockey spiller der springer ud i verdens historien.

Pernille Harder

Pernille Harder har gentagne gange gjort sig bemærket på grønsværen, men Pernille og kæresten Magdalena kig verden rundt, da de kyssede på sidelinjen ved VM i Frankrig. Pernille bruger sin status og indflydelse for LGBT+ rettigheder på internationalt plan.

HIK Fodboldklub

HIK er den første fodboldklub i Danmark som samarbejder med Pan-Idræt, der organiserer LGBT+idrætsudøvere. HIK er med til at nedbryde fordomme i sportsverdenen og specielt i fodboldmiljøet.

Erhvervsprisen

IKEA

IKEA lancerede i 2019, regnbue bæreposer under sloganet, ”kærlighed skal ikke være tung at bære”. I forbindelse med salget bidrog de til LBGT+Danmarks undervisnings Projekt LARM, samtidig var IKEA skarpe i deres afstand til negative og hadefulde kommentarer på sociale medier.

Normværk

Rikke Voergård-Olesen står i spidsen for Normværk, som via samarbejde med forskere og specialister, skaber kulturforandring, mangfoldighed og ligestilling, i dansk erhverv, uddannelse og på arbejdspladser.

Netto

Over 500 lokale Netto butikker solgte 2019 støttearmbånd til Copenhagen Pride. Det er et klart signal om rummelighed og mangfoldighed Netto sender, både til kunder, personale og leverandører.

Musikprisen

Anne Linnet

Anne Linnets sang ”Og jeg elsker” er en nær og personlig kærlighedserklæring i bedste Anne Linnet stil. Anne Linnet, er og bliver et LGBT+ ikon og forkæmper.

Marie Key

Marie Key har spillet for fulde huse med sin ”Solo” tourné. Det var inddragende, personlige og sjovt. For Marie har seksualitet ikke været italesat, men kun meget fint berørt i sangene ved, at synge hun istedet for ham.

Betty Bitchslap

Betty Bitchslap er en dansk Queen der laver musik. Drag Queen og pop stjerne! Den perfekte måde at vise LGBT+personer frem der kan blande sig i den normative musikkultur.

 

Læs også: Danish Rainbow Awards 2019 nomineret til Tvprisen i kategorien Bedste Event

Se også: Julia Sofia blev aftenens store vinder, da LGBT-miljøet blev hyldet til awardshow