Smuk kampagnevideo for Copenhagen 2021

Den smukke kampagnevideo for Copenhagen 2021 viser de bedste sider af København som LGBTQ-by. Se videoen under artiklen.
Foto: Copenhagen 2021 / screendump

Den 8. oktober besluttes det, hvor WorldPride 2021 skal afholdes. København er én af to byer i den afgørende afstemning – og nu lanceres den budfilm, der skal overbevise pride-aktivister fra hele verden om at tildele værtskabet til København. Se videoen her.

Med billeder af festglade deltagere fra Copenhagen Pride, historiske referencer, drag-stjernen Tinus, inspiration fra SKAM og et bredt udsnit af byens LGBTQ-personer, forsøger København nu at vinde værtskabet for WorldPride 2021.

”Vores ønske har været at sætte inklusion i centrum af hele fortællingen om København. Uanset hvem du er, så er der plads til dig i Copenhagen 2021”, lyder det fra sekretariatschef i Happy Copenhagen, Lars Christian Østergreen. ”Vi har forsøgt at sikre en bred repræsentation i de medvirkende, så alle dele af vores miljø forhåbentligt kan spejle sig i vores fortælling.”

Det er Lars Christian Østergreens forhåbning, at den brede repræsentation vækker glæde hos de delegerede i organisationen InterPride, som den 8. oktober afgør, om WorldPride 2021 skal afvikles i København eller Fort Lauderdale.

”At arbejde med inklusion fra start til slut i vores budvideo er også en forsmag på det event, vi gerne vil skabe i 2021”, forklarer Lars Christian Østergreen. ”Samtidig har vi også i videoen trukket de historiske referencer ind, som understreger Danmarks internationale førerposition på LGBTQ-området”.

Budgetforlig: Millioner til Copenhagen 2021

Blandt deltagerne i videoen er Louise og Charlotte Skou van Aller Bøg, som er gift og bosat i København. De er begge glade for muligheden for at vise København frem og promovere byen i kampen for at vinde WorldPride.

”Videoen emmer virkelig af mangfoldighed og kærlighed. Jeg synes, de var rørende og virkelighed gode. De efterlader i hvert fald en med indtryk af, at København er en åbensindet by”, fortæller Charlotte.

”Det var en smule grænseoverskridende at være med i sådan en video. Det har ingen af os prøvet før. Men det var en sjov oplevelse”, lyder det fra Louise. ”I vores scene kysser vi hinanden i Brorsons Kirke, hvor vi også blev gift – endda også i vores bryllupstøj. Det gør det jo lidt ekstra sjovt at medvirke”.

Den 8. oktober afgøres det, om København vinder værtskabet for WorldPride 2021. I marts 2018 afgøres det, om man også vinder værtskabet for EuroGames samme år. Visionen er at afvikle de to events samtidig som ét globalt mega-event under overskriften Copenhagen 2021.

 

Se mere på Copenhagen 2021