Budgetpartier svigter LGBTQ-miljøet i København

Overborgmester Frank Jensen (S) stod i spidsen for budgetforhandlingerne, og han er glad for budgetforliget: “Jeg er glad for, at det igen i år lykkedes at samle partier fra Enhedslisten hen over midten til Dansk Folkeparti om en solid aftale, der sikrer velfærd for alle københavnere. Vi kan være stolte af vores by, som vi i fællesskab udvikler til en enestående grøn storby, hvor fremgangen kommer alle til gode. Det her er en rød-grøn aftale – med gode skoler og idrætsfaciliteter til byens mange børn!” Men LGBTQ-miljøet må stå udenfor.
Foto: Ulla Munch-Petersen

SF, Enhedslisten, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har netop indgået budgetforlig på Københavns Rådhus. Det viser endnu en gang, at der kan være langt fra festtalerne under Copenhagen Pride til den brutale politiske virkelighed ved forhandlingsbordet.

Knap fire milliarder kroner lyder Københavns Kommunes budget på. Af disse mange penge kunne forligspartierne ikke finde én eneste krone til at forbedre vilkårene for LGBTQ-personer.

Den årlige føljeton om 100.000 kroner til kondomer til uddeling i LGBTQ-miljøet fortsatte. Ikke en krone.

Svigter unge LGBTQ’ere

LGBT Danmarks ungdomsafdeling LGBT+ Ungdom har et stort ønske om tilskud til drift af Café AURA, en mentorordning, og en infokampagne på byens skoler. Ikke en krone.

Det får Radikale Venstres, Tommy Petersen til at kritisere forligspartierne for at ”overse udfordringerne for én af byens største minoriteter”.

“Vores undersøgelser viser, at mange LGBTQ-personer har det svært. Særligt den høje andel af vores unge LGBTQ-personer, der har overvejet selvmord eller har forsøgt selvmord er stærkt bekymrende. Derfor havde både LGBT+ Ungdom og AIDS-Fondet budt ind med ønsker om støtte til tiltag, der kan hjælpe. Der blev ikke afsat en krone, og det er simpelthen ikke godt nok”, siger Tommy Petersen til Out & About.

“Vi har netop afholdt Pride, hvor samtlige partier gik med i paraden med flotte støtte-budskaber. Ugen efter vedtog vi, at vi ville udarbejde en LGBT+-politik, der skal forbedre levevilkårene for gruppen. Og så kan man ikke finde en eneste krone til arbejdet. Partiernes budskaber virker lidt hule nu”, mener Tommy Petersen.

Radikale Venstre, Konservative og Venstre står udenfor årets budgetforlig i København.

Happy Copenhagen må vente

Happy Copenhagen, som står for at byde på WorldPride og Eurogames i 2021 under fællesnavnet Copenhagen 2021, fik heller ikke penge til at afholde de to events. De fik dog 300.000 kr. til at fortsætte deres budproces lidt ind i det nye år samt en tekst, hvor budgetparterne skriver:

“Såfremt København får tildelt værtskabet til ét eller begge arrangementer er parterne enige om, at Økonomiforvaltningen i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen afklarer scenarier for kommunens økonomiske bidrag til afviklingen af arrangementerne, og afsøger muligheden for fondsfinansiering mv. frem mod Overførselssagen 2017-2018”.

Det står derfor stadig hen i det uvisse, hvor meget Københavns Kommune vil give til afholdelsen af de to events. Allerede den 8. oktober afgøres det, om København bliver vært for WorldPride.