KULTUR

Silas Holst i tårnhøje hæle

Silas Holst spiller drag i tårnhøje hæle i succesmusicalen Kinky Boots.     Foto: Det Ny Teater

En af de seneste års største musicalsucceser på Broadway får nu Danmarkspremiere på Det Ny Teater. Kinky Boots rammer vort land til februar 2022.

Fortællingen startede som en episode af BBC dokumentarserien ”Trouble at the Top”. Historien blev grenet, blev til en bog, en film og ja en musical. En musical med fuld fart, glitter, glimmer og masser af skønne dragqueens.  Kinky Boots er dyrket af musicalnørder og mange betragter den som en af LGBT+ aktivist, Hollywood- og fashionstjernen: Billy Porters største musicalpræstationer.

Omfavn forskelligheder

Dette varmhjertede hit af en musical, som er inspireret af virkelige begivenheder, fortæller historien om to mennesker uden noget til fælles – eller det tror de i hvert fald. En fabriksejer, som kæmper for at redde familieforetagendet, og Lola en fabelagtig entertainer med en vildt spændende ide. Med en smule medfølelse og en masse forståelse lærer dette umage par at omfavne deres forskeligheder og skabe en serie robuste stiletter, som verden ikke har kendt mage!

Men til sidst viser det sig, at deres mest sensationelle bedrift er deres venskab. Dette stykke musikteater, som ikke er til at komme uden om, hylder den opløftende historie om britisk vovemod, der forvandler sig til et højhælet hit, og tager dig med fra fabriksgulvet i Northampton til de glamourøse catwalks i Milano!

En mangfoldig fortælling, til kamp mod fordomme og det at ture tage chancen, samt nye veje.

Et Smash-hit af en musical

Kinky Boots havde uropførelse på Broadway i 2013. Den modtog samme år 13 Tony-nomineringer og vandt hele 6 af priserne herunder årets Tony for Bedste Musical og Bedste Musik og senere tre Laurence Olivier Awards i London herunder prisen for årets Bedste Nye Musical. Historien er oprindelig en bog og i år 2005 blev musicalen filmatiseret.

Musik og sange er af 80’er-ikonet Cyndi Lauper, som står bag megahittene ‘Girls Just Wanna Have Fun’, ‘True Colors’ og ‘Time After Time’.

Kender man musicalen fra Broadway, så kan man godt begynde at glæde sig til spektakulære kostumer, lækre popsange og ægte feel good-historie. Google og Youtube er din ven, hvis du skal havde stillet nysgerrigheden inden. Uden at lave for stor reklame, kan vi afsløre, at filmen lige nu er tilgængelig på HBO Nordic.

Silas Holst Som Drag

Han har for længst markeret sig som en af Danmarks førende musicalstjerner og er igennem sine mange års deltagelse i Vild med Dans, blevet folke-eje og kær. Det er selvfølgelig: Silas Holst, vi snakker om og han skal spille rollen som Lola og ifører sig de høje hæle, for selvfølgelig er en musical om sko ikke komplet uden et par, der i den grad stjæler showet. Her er det de knæhøje, glimtende, røde og helt utroligt høje støvler der er blevet et ikoniske varemærke for forestillingen.

På instagram skriver Silas Holst i et opslag:

”Så må det endeligt siges højt!!! I 2022 trækker jeg i de helt høje hæle på @detnyteater…. jeg skal spille Lola i Kinky Boots!! En forestilling jeg elsker og som har gået sin sejrsgang verden over siden 2013 pga. sin skønne historie og fantastiske musik (skrevet af Cindy Lauper) Nu kommer den endelig til DK – og jeg fatter stadig ikke helt det er mig, der er den heldige at få lov og fylde de sko ud!! Håber vi ses i teatermørket!!!”

I 2019 vandt han Vild med Dans sammen med Jakob Fauerby. De var  således det første par af samme køn i programmet. Sidste år dansede han med skuespiller Nukâka Coster-Waldau,  og her blev der også leget med køn og fordomme. Silas Holst bevist blandt andet, at han også mestrer at danse i hæle, hvilket skabte en del debat.

Garvede musical folk bag

I andre roller medvirker Lars Mølsted, Monica Isa Andersen, Rasmus Fruergaard, Kim Hammelsvang, Emil Birk Hartmann, Sebastian Harris, Camille Cathrine Rommedahl, Søren Torpegaard og mange flere.

Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Lee Proud.  Tidligere har han koreograferet Spillemand på en tagryg og Oliver på Det Ny Teater samt en lang række prisvindende forestillinger i både England, resten af Europa og Asien. Med Kinky Boots på Det Ny Teater debuterer Lee Proud som instruktør. Scenografien står ligeledes britiske Paul Farnsworth for. Han har skabt scenografi til en lang række af Det Ny Teaters succeser – senest Spillemand på en Tagryg og Oliver.

 

Læs også: Danmark lukker ballet

Billetter til Kinky Boots finder du her.