KULTUR

Danmark lukker ballet

Duoen Fyr & Flamme skal på scenen som de sidste i den anden semifinale i Rotterdam.     Foto: Agnete Sclichtkrull

Danmark og Fyr & Flamme har fået en optimal startposition i Rotterdam. Vi skal nemlig lukke anden semifinale.

Fyr & Flamme skal fyre deres ”Øve os på hinanden” af som de sidste i den anden semifinale ved dette års Eurovision Song Contest, som løber af stablen til maj i Rotterdam

Der er sytten lande i årets anden semifinale den 20. maj. Her skal der deles ti finalebilletter ud til lørdagens store Eurovisionfinale.

Og Danmark har fået optimale betingelser for at kapre en af de ti finalepladser. Vi skal nemlig lukke og slukke anden semifinale. En semifinale, der skydes i gang af The Roop fra Litauen og deres ”Discoteque”.  Netop Litauen er på forhånd tippet en plads helt i front ved årets Eurovision.

Det er første gang siden 1997, at det danske bidrag synges på dansk. Her var det Kølig Kaj og hans ”Stemmen i mit liv”, der blev fremført på dansk. Det gik dog ikke helt så godt. Han endte dengang på en 16. plads. Årets danske bidrag har i hvert fald gode betingelser for, at vi atter får lov at høre en sang på dansk i en eurovisionfinale, når vinderen skal findes den 22. maj.

Om Eurovision Song Contest får et livepublikum vides endnu ikke, men de hollandske arrangører har meldt ud,  at der er et livepublikum med i deres overvejelser.

”Publikum giver showet en nerve, der ellers bliver svært at skabe”, lyder det fra arrangørerne.

 

Læs også: Dansk Melodi Grand Prix gik op i Fyr & Flamme

Mere om Eurovision Song Contest.