SAMFUND

Rusland forbyder kønsskifteoperationer

Vladimir Putin.
Den russiske præsident Vladimir Putin har med sin underskrift på loven forbudt kønsskifteoperationer og hormonbehandlinger i Rusland..
Foto: Putin PR

Den nye lov der nu forbyder kønsskifteoperationer og hormonbehandlinger blev tidligere på måneden enstemmigt vedtaget i det russiske parlament Dumaen. Med præsidentens underskrift træder loven loven i kraft med det samme.

Loven betyder at personer i Rusland ikke længere må få udført kirurgiske kønsskifte operationer eller modtage hormonbehandling. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Den nye omstridte lov betyder også at tidligere indgåede ægteskaber, hvor en af partnerne har skiftet køn vil blive annulleret.

Menneskerettighedsaktivister mener at loven strider imod retten til selvbestemmelse og frygter at Putin vil indføre yderligere stramninger der vil føre til flere hadangreb og eksklusion.

Formålet med loven er at beskytte de kulturelle traditioner og familieværdier i kampen mod vestlige ideologier. Putin har længe ført en politik med en meget rigid holdning til kønsroller og kønsidentitet. Den holdning nyder også udbredt støtte i den russiske ortodokse kirke, der mener at spørgsmålet om kønsidentitet er en vestlig agenda. Putin har desuden fået skrevet ind i den russiske forfatning, at ægteskab kun kan indgås mellem en mand og en kvinde.

“Ønsker vi virkelig, at disse perversiteter går ud over vores børn i skolerne fra de første klassetrin. At de fører til degenerering og udryddelse”, har den russiske præsident ifølge DPA tidligere udtalt.