KULTUR

Rejsen til mit nye liv – at springe sent ud

I en alder af 40 erkendte Dann Jørgensen, at han var homoseksuel. Men hvordan håndterer man det, når man er gift med en kvinde og har børn?
Foto: Privat

Hvad gør man, når man er midt i livet, og som voksen gift mand med børn pludselig erkender, at man er homoseksuel, og har levet sit liv på en løgn? Det har Dann Jørgensen oplevet, og sat ord på.

Han voksede op med sin mor, far og søster, og levede sit liv som man forventede det. Skole, uddannelse, flytte hjemmefra, kæreste, hus, ægteskab og børn. Inderst inde vidste han måske godt, at hans sande jeg måske ikke var i overensstemmelse med omgivelserne forventninger, men det blev pakket væk i en kasse i et hjørne af sindet.

”Jeg kan ikke helt forklare, hvad der skete, men pludselig stod kassen med mit sande jeg åben. Jeg husker det lige så tydeligt”, fortæller Dann og fortsætter: ”En fredag aften, min kone sad i sin sofastol og jeg i min, begge drenge på madrasser på gulvet, vi sad og så Vild Med Dans i tv’et. Pludselig fik jeg tanken, ”er dette her mit liv eller alle andres? skal jeg sidde her når jeg er 70 år og tænke, hvorfor gjorde jeg ikke noget?” Nej, det er livet for kort til, så jeg måtte i gang med at få styr på ”kasserne””.

Skilsmissen

Dann brugte det næste halve år til at få styr på tanker og følelser, og en dag fik han endelig sagt til sin kone, at han ville skilles.

”Det er det værste jeg nogensinde har gjort mod et andet menneske, som jeg holdte så meget af, og som var min bedste ven. Da jeg så, hvordan hun tog min beslutning, gik jeg helt i chok og turde derfor ikke fortælle, at jeg faktisk havde to grunde til at jeg ville skilles. Det tog mig tre måneder at fortælle min anden årsag, til at jeg ville skilles.”

Den sidste årsag var, at Dann er homoseksuel.

Men det var ikke overstået endnu. De to sønner var 10 og 14 år, og udover forældrenes skilsmisse skulle de nu også forholde sig til, at far pludselig er til mænd.

Hvordan gør man det på den rigtige måde? Hvordan fortæller man sine forældre og venner, at man er homoseksuel, og har levet sit liv på en løgn?

Hvordan kommer man videre med livet i en alder af 40 år, hvor man pludselig skal til at finde sit nye jeg? Hvad med kærligheden?

Det har Dann sat ord på, og samlet på en blog han kalder Rejsen til mit nye liv. Den er et besøg værd, og du finder den her

 

Læs også: Svært at springe ud når forældrene er fraværende