SAMFUND

København har afleveret bud på WorldPride-værtskab

Det var en glad og, ser det ud til, sejrssikker formand for Copenhagen Pride, Lars Henriksen, som søndag afleverede Københavns bud på vætsskabet for WorldPride i 2021. Fra venstre ses Ron DeHarte, sekretær i InterPride, Alan Reiff, formand for InterPrides WorldPride Committee, Sue Doster, Co-president i InterPride, Brett Hayhoe, Co-president i InterPride og Lars Henriksen.
Foto: Copenhagen 2021

Copenhagen Pride har overleveret sit officielle bud på afholdelsen af WorldPride i 2021. Til oktober besluttes det, om København tildeles værtskabet for den globale mangfoldighedsfestival.

Efter måneders forberedelse har Copenhagen Pride nu overleveret deres officielle bud på værtskabet for WorldPride 2021 til formandskabet for InterPride ved deres halvårlige bestyrelsesmøde i Indianapolis i USA. Processen har været forankret i projektorganisationen Happy Copenhagen.

”Det københavnske bud er innovativt og ambitiøst. Vi har en historisk opbakning fra danske politikere, opbakning fra prides i hele verden og støtte fra hele det københavnske LGBTQ-miljø”, fortæller Lars Henriksen, formand for Copenhagen Pride.

Til oktober skal medlemmerne af InterPride tildele værtskabet. Det københavnske bud er det første, de modtager – men St. Pete Pride og Fort Lauderdale Pride planlægger også at byde. Lars Henriksen er dog fortrøstningsfuld:

”København blev i 2014 udnævnt som verdens mest LGBTQ-venlige by. Danmark er kendt verden over som forkæmper for LGBTQ-rettigheder. Vi kan fejre fem vigtige LGBTQ-jubilæer i 2021”, siger Lars Henriksen. ”Så vi føler os ved godt mod og byder konkurrencen velkommen. Mit indtryk er også, at InterPrides bestyrelse var imponerede over vores bud.”

Han hæfter sig desuden ved, at det københavnske bud allerede har opbakning fra blandt andet Pride in London, Fierté Montréal Pride, Stockholm Pride, Pride Uganda og Madrid Pride, som tilmed er værter for dette års WordPride.

Et særligt salgsargument er desuden det københavnske ønske om at afholde LGBTQ-sportsstævnet EuroGames samtidig med WorldPride under den fælles titel Copenhagen 2021. Det vil være første gang, de to events afholdes samlet – som et globalt megaevent med kulturfestival, sportsstævne og menneskerettighedskonference.

Det er Pan Idræt som byder på værtskabet for EuroGames.

”Vi lykønsker Copenhagen Pride med deres flotte bud,” siger Christian Bigom, formand for Pan Idræt. ”Nu glæder vi os til at komme i gang med at forberede vores bud på EuroGames, så vi kan skabe en inkluderende og global sportsevent sammen med WorldPride.”

Læs mere om Copenhagen 2021 her.

Læs også: Kollapser Copenhagen Pride efter 2021?