KULTUR

Hillary i skarp kritik af Trumps LGBT-politik

Hillary Clinton tegnede et dystert billede af, hvad der venter for LGBT-personer i USA.
Foto: CNN / screendump

Hillary Clinton kræver at Trump reagerer på meldingerne om forfølgelsen af homo- og biseksuelle i Tjetjenien. Hun advarer også om Trump-administrationens tilbagerulning af LGBTI-rettigheder.

Den tidligere præsidentkandidat kritiserede præsident Trumps manglende reaktion på rapporterne om homo- og biseksuelle, der bliver tortureret, dræbt og tilbageholdt i en koncentrationslejr i Tjetjenien. Det skete til en fundraisermiddag hos LGBTI-organisationen The Center i New York.

“I de seneste uger har vi hørt skræmmende rapporter fra Tjetjenien om ​​homo- og biseksuelle mænd, der bliver taget fra deres hjem og familier, tortureret, og i nogle tilfælde dræbt,” sagde hun.

”Og da de offentlige myndigheder blev konfronteret med disse rapporter, var deres reaktion rystende. De sagde, at man ikke kan arrestere eller undertrykke folk, der ikke eksisterer”.

Clinton krævede handling fra den amerikanske regering, og “en ende på forfølgelsen af ​​uskyldige mennesker over hele verden.”

Clinton også et dystert billede af, hvad der venter for LGBT-personer i USA:

“Jeg tror, ​​vi står over for det faktum, at vi måske aldrig kan regne med, at denne administration går foran for at løse LGBT-problemer,” sagde hun.

I sin tale kritiserede Clinton også præsident Trumps første 100 dages indsats på LGBT-området:

“Vi har lært noget vigtigt: De fremskridt vi kæmpede for, og hvor mange af jer var med i kampen, og som vi har fejret og måske endda taget for givet, kan vi ikke være så sikre på, som vi engang havde forventet.”

Hillary Clinton nævnte også en række kontroversielle beslutninger, præsident Trump havde taget. Herunder hans annullering af loven der gav transkønnede studerende ret til at vælge det toilet der passer dem bedst.

“Da denne administration ophævede beskyttelsen af transkønnede studerende, knuste det mit hjerte,” sagde Clinton.

“Da jeg hørte om de foreslåede nedskæringer i finansiering af hiv- og aidsforskning, tænkte jeg på alle vores bestræbelser på at forsøge at opnå en aidsfri generation.”

Da tilhører under talen afbrød Clinton og råbte ”2020”, opfordrede hun dem til ikke at vente til næste præsidentvalg, men til at bruge deres stemme allerede ved midtvejsvalget i 2018.

“Når en god ven eller en elsket siger, at du skal holde op med at råbe af fjernsynet, så husk på, at vi skal modstå, insistere, vedblive at kæmpe, og sørge for at vores stemmer bliver hørt.”

Se højdepunkterne fra Hillary Clintons tale herunder.

 

Læs også: Trump-forslag er dybt homofobisk