KULTUR

Redaktionen anbefaler 15/8- Kunstdebat- Hvad er homokunst?

Videoinstallation med animationer fra værkerne.
Foto : Lars Vestergaard

Danmarks største Pride er i fuld fart. Copenhagen Pride har en konfettibombe af et program, fyldt med farverige fristelser. Hver dag, hopper en fra Out and About’s redaktions ned i gryden og kommer med en særlig anbefaling. Det kan være et af de helt store highlights, eller en af de små skæve. Det et jo ikke størrelsen det kommer an på.

Hvad: Kunstdebat -Hvad er ’homokunst’? Findes den overhovedet, og hvis den gør: hvad skal vi med den? Med kunsthistoriker  Trine Ross, og kunstneren Bjørn Ignatius Øckenholt

Hvor: Galleri Sapere Aude på adressen Ved Glyptoteket 6, 1575 København V

Hvornår: Tirsdag den 15. august kl.18-19

Midt i den travle Pride-uge kan du smutte forbi det fine lille galleri Sapere Aude på adressen Ved Glyptoteket 6, 1575 København V. Her udstiller kunstneren Bjørn Ignatius Øckenholt for tiden sine fine værker, som har en helt speciel dyb nerve og nærvær. Du kan udvide din horisont og kigge forbi SAPERE AUDE. Tid til eftertanke og vov at vide. Tænk selv.

Tirsdag den 15. august kl.18-19 afholdes desuden ’Kunst og kunstnerpalaver om kunst og kærlighed’ med Trine Ross, kunsthistoriker og kunstner Bjørn Ignatius Øckenholt. Emnerne bliver: ’Hvad er ’homokunst’? Findes den overhovedet, og hvis den gør: hvad skal vi med den? Hvad er forholdet mellem tekst og billede? Hvad skal kunst kunne? Hvad betyder titlen på udstillingen. Du er velkommen.

Videoinstallation med animationer fra værkerne.
Foto : Lars Vestergaard

Bjørn Ignatius Øckenholt har fyldt galleriet Sapere Aude med sine værker, store og små. Hvor han blander medier, herunder en ifølge Bjørn overset udtryksform: Collagen. Han nøjes dog ikke med collagen. Han binder brudstykker af tekster, filosofiske overvejelser og åndfulde nye bonmot’er sammen med værkerne og supplerer med en videoinstallation. Værkerne har mange dybder, ikke bare på det filosofiske plan, men også i papiret. Det rager lidt ud – for at fange dig og give billedet skygge. Det er collage med rummet foran stregen og mediet.

Foto: Lars Vestergaard

Bjørns univers

Nogle værker er i ramme, andre er ikke. De litterære indslag sidder blot på papir på væggen som en taleboble. Bjørn frigør sig fra rammen på flere værker, hvilket yderligere animerer til at forlade rammen og rummet, for fortolkning, oplevelse og indlevelse.

Foto: Lars Vestergaard

Bjørn er både gestaltende på væggen som på papiret. Han behersker sproget og er let drillende, og samtidig opfordrende til at tænke selv og at undersøge. Vov at vide. Bjørn dikterer ikke. Han giver plads. Hans korte tekster rummer både hverdagen, den dybere filosofi og komplekse almindeligheder. De kan være sat i relation til det nærmeste kunstværk eller ikke. Bjørn dikterer ikke. Bjørns værker giver plads til fortolkning og rum til søgning af viden.

Bjørn deltager i Pride Paraden

Og udstillingen kulminerer med en plads i Pride Paraden som nr. 123. Bjørn har deltaget alle år i Pride Paraden. Bjørn siger, ”For mig er paraden altid forbundet med det kunstneriske projekt, jeg har kørende samme år, så når udstillingens projekt i år hedder “Du var her heller ikke da jeg vågnede”, så hedder jeg det også i paraden, og i år indbefatter det en seng på hjul og gode venners hjælp…”

Foto: Lars Vestergaard

Opfordring til et galleribesøg

Bjørns værker kan hænge mange steder, og de vil være et godt oplæg til at tale om ved dinner-parties ved middagsbordet. Så hvis du har en stor væg ved spisebordet – så har du på udstillingen mulighed for at vælge mellem flere kunstværker, som kunne passe. Tag et kig. Der er alle farver og mange linjer og portrætter. Mange timers nydelse. Du finder hele tiden nyt. Bjørn udstiller frem til 17. august 2023 på Sapere Aude, og der er åbent fra kl. 12.00-20 alle dage. Udstillingen består af billeder / collager, papirarbejder, tekst og animation.

’Du var her heller ikke da jeg vågnede’.
En rar morgenbesked af kæresten eller?
Foto: Lars Vestergaard

 

Læs også: Udenlandske diplomater går med i Copenhagen Pride