SAMFUND

Udenlandske diplomater går med i Copenhagen Pride

Den amerikanske ambassade har tidligere deltaget i Copenhagen P ride. Nu får de selskab fra andre landes ambassader under initiativet “Diplomats for Equality”.     Foto: Out & About.

Udenlandske diplomater i København går for første gang sammen med i Copenhagen Pride med initiativet ” Diplomats for Equality”.

I Danmark har ambassaderne for Belgien, Canada, Irland, Israel, Mexico, Sverige, Schweiz og USA  dannet et uformelt koordinationsudvalg for at udvikle den københavnske afdeling. De vil sammen med kolleger fra andre ambassader deltage i Copenhagen Pride Parade på lørdag. Det sker som en del af “Diplomats for Equality” til støtte for Pride og LGBT+ rettigheder. De ser frem til at vise deres solidaritet og deres fælles støtte til LGBT+ miljøet. Samtidig håber de, at initiativet vil fortsætte med at vokse i de kommende år.

Når den store Copenhagen Pride Parade lørdag den 19. august snor sig gennem København vil Diplomats for Equality derfor ære at finde i en af de forreste sektioner af Copenhagen Pride Parade bag et stort “Diplomats for Equality”-banner.

Diplomatisk støtte afgørende for LGBT+ fremskridt

“Verden over har støtten fra det diplomatiske samfund været afgørende for at opnå fremskridt for LGBTI+ ligestilling og menneskerettigheder. Progressive nationer kan ofte skabe forandring gennem diplomatiske aktiviteter, og under WorldPride i 2021 var danske ambassader over hele verden værter for arrangementer for lokale aktivister og talspersoner, der fremhævede danske værdier og vores indsats for ligestilling”, udtaler Copenhagen Prides politiske forperson, Lars Henriksen.

“Copenhagen Pride har i flere år fået støtte fra mange ambassader i København. Det er vidunderligt, at de nu “come together” – vores tema for 2023 – om at danne et så værdifuldt initiativ. Det vil være en uvurderlig hjælp, når vi udfordrer den stigende bølge af intolerance i mange dele af verden”, tilføjer Henriksen.

“Vi ser frem til at vise solidaritet og fælles støtte til LGBTI+ miljøet, og vi håber, at Diplomats for Equality-initiativet vil fortsætte med at vokse i København i de kommende år”, hedder det i en fælles udtalelse fra ambassadernes organisationskomité.

Initiativet “Diplomats for Equality” blev grundlagt forud for EuroPride i Wien i 2019 og er siden da er der oprettet afdelinger i byer som London, Dublin, Bruxelles,  Washinton D.C. og nu også i København.

 

Programmet for Copenhagen Pride Week finder du her.

Læs også: Kickstart din pride uge med dragbrunch i Kødbyen