SAMFUND

Queer kunst på Jailhouse

“Suck” hedder dette billede som du fra den 12. april kan se på Jailhouse som en del af Aleksander Samuels udstilling “Dynamic Duos”.

“Dynamic Duos” hedder udstillingen du fra den 12. april kan se på Jailhouse i København. Her viser Aleksander Samuel nye og gamle tegninger, hvor omdrejningspunktet er mødet mellem to mænd.

Med udstillingen “Dynamic Duos” viser Aleksander Samuel for første gang sine illustrationer for et større publikum.

Inspirationen henter Aleksander Samuel fra både superhelte og modefotografier. Illustrationer der alle har et mere eller mindre pornografisk element.

Aleksander har tegnet det meste af sit liv. Alt fra superhelte, til arkitektur og havfruer.

“Jeg er vokset op med at læse tegneserier, hvor det er vigtigt at læseren kan afkode, hvad der sker i historien, frem for at stoppe op og nyde kunsten. Sjovt nok er det præcis den kontrastfyldte æstetik, jeg selv stopper op for at nyde”, fortæller Aleksander til Out & About.

“Mit udtryk begyndte mest som en øvelse i at lave dramatiske og hårde skygger. Formen bliver derved langt mere dynamisk og spændende for øjet”, tilføjer han.

De sidste ti år har fokus dog primært været på digitale illustrationer af smukke mænd. Både kærligt, erotisk, fjollet og frækt. Hidtil har Aleksander Samuel brugt nettet til at udstille sine værker.

“Jeg følte, der var plads til at gå på opdagelse i alle afkroge, og finde ud af hvor jeg passede ind. Nu kæmper jeg konstant med algoritmer og platforme, som gemmer indhold med en smule kant – især hvis det er queer”, fortæller Aleksander.

Begær og jalousi

Det er især krydsfeltet mellem begær og misundelse, der optager Aleksander for tiden.

“Der er sikkert andre med et større ordforråd end mig, som bedre kan beskrive den elektriske følelse af, både at have lyst til en fyr, men også at være ham. Tænk engang hvis jeg vækkede samme følelser i ham, som han gør for mig! Er det fordi, jeg ikke har lige så flotte øjenbryn som ham? Har lige så stort et skæg som ham? Har lige så brede skuldre som ham? Det lyder måske lidt ynkeligt, men det er ofte den slags mænd jeg tegner. Jeg forestiller mig ikke at heteroseksuelle nogensinde oplever den underlige splittelse”, forklarer Aleksander om tankerne bag sine værker.

Nu kan du for første gang se Aleksander Samuels værker udfoldet på flotte prints.

“Jeg glæder mig til at høre folks reaktioner på min kunst. Det bliver så stort at se mine værker hængende på ægte vægge, efter så mange år, hvor de “kun” kunne ses digitalt”, lyder det fra en forventningsfuld Aleksander Samuel.

Der er fernisering på udstillingen “Dynamic Duos” på Jailhouse tirsdag 12. april kl. 17.

Dynamic Duos

Du kan se mange flere af Aleksander Samuels illustrationer lige her.

Læs også: Mahamad Habane – Ham den “skæve” komiker