ANMELDELSER

Mahamad Habane – Ham den “skæve” komiker

Mahamad Habane kan for tiden opleves landet over med sit første one-man show, Ham der komikeren.    Foto: Ida Wang

Den dansk-somaliske komiker Mahamad Habane Et show om minoriteter.

Den dansk-somaliske komiker Mahamad Habane kan for tiden opleves på landets stand-up scener med sit første one-man show. Et show som han kalder Ham der komikeren. Humor er en svær størrelse. For hvad er sjovt? Mahamad Habanes første show er bygget op omkring hans eget liv. Han fortæller historier fra den gang han kom til Danmark som syv-årig. Vi får historier fra hans udfordringer med at score. Vi får historier fra skoletiden i Aarhus og hans oplevelser med at lære spansk. Men også om den periode i hans liv, hvor det kun handlede om at ryge hash- at være skæv.

Hvis man skal beskrive showet med en enkelt overskrift, handler showet om minoriteter. Habane tager emner som transpersoner, indvandrere og et par homohistorier er der også plads til i den time og tyve minutter showet varer.

Homojokes

Underholdt er man og undervejs er der mange sjove vinkler på historierne. Der er sjove tvist på mange af historierne og det lykkes Habane at servere en sjov homojoke som undertegnede anmelder ikke havde hørt før. Og det er ellers noget af en bedrift. Under hele showet demonstrerer Habane, at han sagtens kan spille op ad publikum og de tilråb, der kommer.

Det bliver til fire store stjerner for et godt show, der giver masser af motion til smilemuskulaturen. Til næste show bør Habane dog lægge et ekstra lag på, så han også giver publikum noget at tænke over med hjem. Mange af de emner Habane tager fat på kan sagtens tåle, at han går et spadestik dybere. Måske burde Habane dele lidt mere ud af sine egne holdninger.

 

Se hvor i landet du kan fange Mahamed. Turneen varer frem til ultimo maj.

Læs også: She Loves You giver liv til Lennon & McCartneys udødelige sange